message to readers

About Me

My photo
aku?? aku ni biasa je..simple n happy go lucky..kdg2 tu emo ckit kalo de hal yg boleh btkan aku serbut..kih3..jgn mrh ek pd sape2 yg aku penh tinggikan suara aku..soey k..jgn bw smp mati tau.. bermaaf-maafan lah sesama kita ek..hehe..

My Blog List

Nuffnang

Powered by Blogger.

...Visitor Counter...

Islamic Calendar

rank

3.30.2010

...Anak-anak..


Maklang? hehe..tu lah nama panggilan anak2 buah ana kepada aku....

dah lama aku kenal family kak ana ni, dah dua tahun xsilap aku...

anak2 sedara ana pon dah kenal sangat dengan aku, cuma maybe xsemesra mak sedara diorang kot..

si anak yang pertama panggilannyer ITI..

si anak yang kedua panggilannyer, rara @ adik..

iti ni memang sangat2 degil yang amat, kalau xnampak mama dia dalam 5 minit, meraung bagai nak gila..cari serata rumah smbil menagis2...tapi....iti ni lebih matang and cepat pickup cikit dari adik die....pndai berckp pon cepat, berjalan pon cepat...

rara pulak, lambat cikit...sekarang dah umur 2 tahun, tapi cakap xterus lagi...kalo nak susu dia pangil 'nyunyu'...
macam orang sengau lak..haha..rara yang bagusnyer sangat2 ikut dengar cakap n xbyk kerenah bila dh besar...kalo g shoping complex, jalan je menonong tanpa hiraukan orang...bahaya jugak tu kan? haha...
senang nak bw jalan2 sbb xmencari2 mama die...

kesamaan dorang ni, suka babydoll and makeup...

pantang nampak orang makeup, nak ajee...datang menengok2..nnt tegur la...
"maklang....cantiknyer makeup..."..
tau dah maksud dorang tu..haha..nak jugak makeup tu...
"andak.....nak makeup..."..dengan nada merayu kepada ana...
ape lagi, "hah, maih sini, andak makeupkan..."
dush..dush...dush...dah siap....
lama jugak la makeup dak2 kecik ni...sbb dorang ni xpaham arahan, suruh dipejam, dipejam rapat2 sgt..suruh dibuka, buka luas2...haha...
tapi yang menariknyer tentang dua budak ni, bulu mata sanga2 panjang dan lentik  bila di letak mascara...

ni lah hasil air tangan ana yang memakeupkan anak2 buahnya....

yang kiri iti, yang kanan rara..

2 comments:

  1. lepas make up pki shawls comel laa anak2 nie hehe =)

    ReplyDelete
  2. hehe..aha..memang comel pon...

    ReplyDelete