message to readers

About Me

My photo
aku?? aku ni biasa je..simple n happy go lucky..kdg2 tu emo ckit kalo de hal yg boleh btkan aku serbut..kih3..jgn mrh ek pd sape2 yg aku penh tinggikan suara aku..soey k..jgn bw smp mati tau.. bermaaf-maafan lah sesama kita ek..hehe..

My Blog List

Nuffnang

Powered by Blogger.

...Visitor Counter...

Islamic Calendar

rank

5.25.2009

...post terakhir utk semester 6 2008/09...

Salam..Good Moorning kawan2...

bangun2...jangan membuta aje..hehe...

di kala ini, aku bersendirian di bilik baru ku..agak seram la jugak sebab bilik ni ditinggalkan selama satu semester...huhu..bilik air nyer yang horror...xboleh blah...hmm..sabor je la...

hari ni aku dah kena balik umah...nak buat persiapan pertunangan aku...nanti aku upload gambar pertunangan hamba k...maybe lambat sikit la...so korang sabar2 la k..

kepada kawan ku yang nak pergi LI:

bekerjalah dengan bersungguh2...supaya kamu semua akan dapat tempat perkerjaan yang bagus dan gaji juga mau bagus kan..hehe...korang semua jaga diri k...ingat2 lah kami yang extend ni ye...kami akan adakan rombongan ke genting semester depan, kalau kawan2 ku yang LI tu nak ikut, tell me k...maybe 2 mgu lepas masuk..coz time tu dah ade duit loan kan..hehe..

kepada farah:
thanks tau sebab sudi jadi peneman bicara aku....aku xkan lupakan ko...sampai bila2...thanks atas semua advice ko...semua masa ko meneman aku di kala aku susah...atas semuanya lah..hope ko xlupa aku...sedis la pulak..hehe....ko jaga makan minum tau..jaga diri...aku doakan ko berjaya dalam hidup dan dapat menjadi cikgu yang comel dan disukai ramai..hehe..gambate ye farah...sayang ko...

kepada norish:
thanks jugak untuk masa n advice ko....aku hargainya...aku mesti kat korang sebab koranglah peneman aku di kala aku busan, dikala aku sedih..di kala aku perlukan teman untuk berbual..thanks banyak2 norish...love u...

korang memang besh...sayang korang...doakan aku berjaya ye....n bahagia...hehe...aku pon doakan korang jugak...happy always..n stay cute k..

kepada kawan2 ku yang nak bercuti: selamat bercuti n nanti kita jumpa lagi ye...

akhir kata, salam rindu buat semua..dan jagalah diri...umur panjang jumpa lagi...rajin2 lah melawat UMP bagi kawan2 ku yang nak LI....always miss u all...

salam....

5.24.2009

...KFC Flava' Roast contest...

How to enter

  1. Register with us
  2. Creatively snap a picture of yourself introducing KFC Flava' Roast (KFC Flava' Roast is only in selected outlets, click here to see the full list)
  3. Post it up on your blog, with the title "I love KFC Flava' Roast" and send in your entry.
  4. The contest ends at 11:59 p.m, 6th June 2009.
  5. Voting opens on 7th June 2009 for shortlisted entries.
  6. The best picture and most creative blog post wins!

5.23.2009

...Tamatlah sudah 3P...yeah...

Salam...

hari ini hari sabtu...hehe..semua sudah tau kan hari ni hari sabtu...saje je nak test korang..

kalau kamu semua ingin tahu, hari ni adalah hari last untuk program 3P aku n kawan2 aku yang ambil subject SQL....

selama 15 hari belajar SQL, akhirnya aku dan kawan2 ku dapat keputusan yang baik semalam..dan alhamdulillah, semua pelajar SQL lulus untuk mendapat sijil SQL...

semua atas usaha dan tunjuk ajar ku sifu.hehe...tunjuk ajar dari sir rudolf abraham gumanlasangi ( btul ke x ek nama die..hmmm)...berasal dari indonesia, dah ade isteri dan juga seorang anak yg seiras dengannya...sangat cumel...

sir rudolf (berbaju kuning) bergambar dengan anak2 muridnya..yang happy lepas dapat result...malangnyer time ni aku tiada....aku masih lagi menjawab soalan yang tidak disangka2 soalannya..huhu..

ni lah aku bersama sir rudolf...pada lab yang terakhir...time ni sir pon main mafia war in FB..haha...saja menganggu die..hehehe...

hari ini juga ada kelas penamat 3P, iaitu kelas softskill yang membusankan, present lah, buat grouping la...sangat lah busan...i don't like u...huhu...

pagi2 lagi aku siap2 pegi kelas softskill...dengan mengantuknya..dengan xsuka nya..arghhh...help me...help me....i must go..if i do not go, i will never get 3P's beg...kah3..aim beg je kan..xbaik betul niat tu...semata2..haih...xpe..biar lah..lantak lah korang nak cakap ape..janji aku happy !!!! wink..wink...

tapi kan, aku dah xleh tahan dengan batuk aku...seksa betul duduk dalam kelas, dengan batuk2 nya lagi..time rehat tengah hari saja..aku n ana terus tidor..sebabnya kami sampai dalam pukul 5 am dari selayang semalam...(nanti aku cerita kenapa aku pegi selayang tu ek..)

alarm ku berbunyi....ting tong ting tong...pukul 1.40 pm...kononnya nak pergi kelas la untuk sesi petang, but, aku cakap kat ana..."ana, malas pergi lah..ngantuk sangat ni" dan ana pulak...dengan happynyer tido balik..hehe...tapi dia ade sebab yang membuatkn dia malas bangun...

kami trus tidor smpai lah ade student keja kat kolej kediaman ketuk pintu..nak check orang dalam bilik..aku sedar je dorang ketuk pintu..tapi aku dengar ade budak laki jugak..so aku biarkan saje dorang...rupa2nya dorang ade kunci..huhu...aku buat2 tido...kah3...
then, ana trus bangun...dia yg layan budak2 tu...hehe..aku dengar je apa yang dibualkan dorang...

then dah xngantuk dah....so aku buat lah keje aku...main FB and mafia war....n tengok family outing..kelakar benor...suke aku....terkekek sorang2...
n ni pon nak sambung balik tengok..hehe....

k lah...malam kang aku sambung bercerita lagi k...oke..daaaaaaa..cau cin cau cincau.... :)

5.20.2009

...Penatnyer nak Pindh bilik...

Salam...

Semua kena pindah bilik kan semester depan..masing2 dah ade bilik...

ade je yang dapat bilik yg asal, lagi senang..xpayah susah2 nak angkut barang2 dorang pindah ke bilik lain...jelesnyewwwww...

aku? aku dapat bilik kat blok c12..agak jauh la dengan blok aku (c7)...hmm..macam mana ek nak angkut brg2?

tadi rumateku cakap, ade budak cina yang nak msauk bilik aku dah..maybe dorang dah check out..n nak angkut brg..tp..aku xnak pindah lagi..biar..biar je dorang masuk..duduk je la..ape salahnyer..tapi kan, yg aku risau sekarang ni barang2 berharga aku..laptop kesayangan aku..h/p ku..yg lain xlah penting sgt pon..(wlpn masing2 ade kegunaan masing2...aku syg beb brg2 aku..sampai plastik kosong pon aku simpan, kotak kasut pon kau simpan tau..)


tadi masa rehat, dlm pukul 12-2 pm, aku dok nyimpan2 kain baju aku, masukkan dalam beg balik kampung..adui..malas giler ah nak mengemas...walapun barang dah xbanyak, tapi dok bayang nak bawa barang2 tu membuatkan aku xleh tido masa rehat tadi..tensen betul la...

lepas je aku lipat baju tadi, aku call la mak aku, tanya die pasal menu utk majlis pertunangan aku nanti..
abg hadi mintak buat nasi minyak, ntah la nape die nak makan nasi minyak lak..haha..kelakar la..

mak aku ckp nak masak nasi putih je, dgn sambal udang n also dgn PASEMBOR (makanan fev my mom)...ntah la orang johor makan x pasembor tu..kalo kat johor pasembor tu dipanggil mee rojak...bezanyer kat nama n also kat ramuan die..kuah die sm je...kuah kacang...(ish..terliur la plak..hehe)

ini lah MEE ROJAK..popular kat JOHOR



ni pulak PASEMBOR yang popular di UTARA


mak aku tanya balik, family abg hadi ade pantang pape x..al maklumlah kan...org tua2 ni kebanyakan nyer banyak penyakit tua..macam ayah aku tu..darah tinggi, kencing manis, asthma, jantung...bak kata orang, complete set la utk org tua yg dh lanjut usianyer...(suke hati je pngil ayah aku org tua...silap2..orang berumur...ha..lebih polite sikit kan?hehe...)


last2, mak aku n aku xdecide apa2 menu yg nak dihidangkan utk tetamu yg xseberapa tu...xpelah..nanti bincang balik bila aku dah pulang ke kampung halamanku...


ha...cakap pasal kampung halaman, aku akan balik menaiki flight fireflyz...hehe..free lagy tu..jangan jeles ye kawan2..suatu hari nanti korang akan naik juga flight..ayah aku keje as manager station utk company Fireflyz kat lgkwi..selalunyer, MAS akan bagi tiket free utk staff2 die..ade yg dapat tiket utk pegi oversea...aku pon boleh pegi sebenarnyer..cuma malas nak buat passport..nanti2 lah..nak honeymoon ke..keh3...ayah aku dapat 6 kopun tiket free pergi balik..tapi nama utk pemegang tiket boleh letak 10 org je...habis list nama tu ayh aku letak nama kami..family aku je dah 9 org semuanye...hehe..aku lah pengguna kopun tu yg pertama.. aku balik perjalanan dari kuantan ke subang and subang ke alor setar...balik pon sama jugak..naik flight..senang...hehe..kejap je dah sampai..xmacam bas..kalau bas 12 jam dari kuantan ke perlis...kalo naik flight, 2 jam je dah sampai..cuma kena transit la...risau jgak ni kot2 flight tu delay or cancel..huhu...xkan aku nak tido kat epot tu kot...huhu...nsib la aku ade sedara kat sungai buloh...lega la jugak....hehe..


sebenarnyer aku dah lari tajuk post ni..kah3..


oke2..aku tamatkan kat sini ek...papai..

5.19.2009

...Cerita Hari Ini - Selasa...

Salam...

ape aku bt ek hri ni...utk pnghujung hari ni, aku nk citer aktv aku, apa aku bt hri ni..

klo xnk dgr pon bc lah ek..hehe...

6.30 am: smyg subuh, n tido balik...keh3,,,(ank dara ape ni ek..lntk lah..xdek sape nk mrh..hehe)

8.30am: gud moornin aine !!!(hp ku berbunyi alarm..xde lah..xbnyi gtu pon..bnyi alarm mcm biasa jeee..hehe..alah yg mmbingitkn tlinga korg tuuuuu.. )

9.00 am: turun g cf, beli mknn dgn ana..beli la 2 hotdog (RM2)..crik topup, tp xde,,,hmpeh tol..topup 5 rgt hbis kat mesin topup tu...huhu..sbor je la....haih...

9.15 am: smp la lab 9....mcm besa la...dgr sir berkata2...n bt lab, bt itu, bt ini...n yg plg penting, aku surf tenet...haha..n godek FB aku la..ape lagi...dan jugak men mafia war tagged....ha, satu agy, bt training test jumaat ni....

12 noon: g bilik sir azizan, alah..yg ajr kelas tekno tu....ade la ckit nk berbncg..g ngn ana...tup2 tgh bncg, ade la plak si minah cina ni...miss k...dtg merayu2 kat sir utk nekkn mrkh die..dri b+ ke a-..die nk tau ape mslh die smp dpt b+ tu..dia kata kalo xdpt tau, die xtenang...dlm proses pujuk memujuk tu, aku pon smpuk la tny, pointer die sem ni...die ckp 3.4+ la..die ckp dh 4 sem die dpt dean list..tp utk sem ni, die xdpt..dia aim nak dpt dean gak sem ni...so dtg la jumpa sir...aku tny la die..."kalo naikkn jdik a-, pointer awk dean x?"..die jwb, 'tak dpt jgk..'...so..ape kes lak die nk naikkn mrkh..haih..pelik la aku...dh la dlm kelas xtnjuk pon performance yg baek..asik la kena tgur dgn sir dlm kelas sbb asik mngelamun...myb sbb tu lah die dpt rndh dri kwn2 die yg len....pastu hmpir sejam die dok pujuk sir..tp dgn hmpanya die balik...n sir xblh bg mrkh kesian kat die sbb sir pon xleh nk ubh dh mrkh tu..kecian.....trima je la miss k ek...cuba lg sem dpn..wlpn kamu dh LI..hehe...(aku mmg xsuka miss k ni..shhh..snyp2 tau..hihihi)

1.30pm: g cf, mkn ngn ana...terserempak ngn sir rudolf lak...hehe..sengih je la..bg isyrt lmbt ckit jap g..nth la die phm x..haha..lepas mkn, balik bilik, smyg n tido jap...

2.30pm: g kelas balik...nsb sir bru je lepas 1 slide...xpe..kalo lepas byk slide pon...xkesah..balik cpt ckt..hehe..dlm lab bt lab mcm besa la...n last skali bt training test agy..fuh..dpt full mark..kah3...pastu leh balik...

4pm: balik dri lab, aku g singgah pjbt kk3(kolej kediaman 3)...nk tgk bilik utk sem dpn...
adui...xde lak nm aku ni...hmm...sah la dok belah kk1 ni..aduih,,,,pastu p la plak kk1..tgk mmg ada pon..dpt la dok blok c12 grounfloor..hehe...pastu g koop, beli ubt skit tekak..

5pm: smp bilik, smyg n bum! tido...hehe...

7.30pm: bru bgn tito...hehe..mandi n smyg mgrib...

8pm: ngadp lptop ni, ubh blog aku, cri widget n men mafia wars...tu je la aku bt smp la skang ni..hehe..

n now! nk tido sbb rs nk demam lak ni....hm..dh mkn ubt td..ana bg..mntk kat die td...n ana lak kena pndh bilik sbb ade org msuk bilik lama die..so mlm ni gak die kena pindh ke bilik yg bru...sian die....

oke..smp cni aje utk hri ni...GUD NITE EVERYBODY!!!!!!SLEEP TIDE YA!!!

5.18.2009

...FaceBook ku yg bru bt smlm...

salam..

rni aku agk slow utk blog..

tau sbb ape? sbb aku dok godek2 facebook aku..keh3..

bru nk explore facebook..kuno kan? hehe...
sbnrnyer dl aku dh ade acc FB ni..tp aku lupa pssword..sm la cm blog ni...n slh satu sbbnyer jgk..dl ump ade sekat stdnt dri buka FB..tu yg mls nk tumpu tu..
hehe..

so skang ni..ape kes nth la aku bt FB...bru je smlm aku bt..

aku add lecturer2 , senior2, n adik2..n kwn2 kelas aku..serta dak2 ump yg aku jumpa...

leh gak tau khdpn lecturer2 kan..sape istri, sape suami dorg,,sape ank dorg...hehe...

kalo kita tgk kat u sja..kita mne leh tau sume ni..tol x?

kalo sesape yg bc blog ni n ade fB, add la aku, jgn segan2..jgn malu2...hehe..

ni email aku :

nuraineomar@yahoo.com

meh la jdi mmber FB aku..nk invite korg aku xtau email..huhu...soey....

k sekian utk face book..aku nk karang tjuk len lak..hehe

5.17.2009

Prgm Pertauliahan Professional ~ 3p

prgm ni strt 4 hb mei until 10 june...

bg prgm aku - MsSQL server 2008, hbisnyer 23 hb..n 24 hb ade softskill ape nth..
prgm ni di ajr oleh sir Rudolf dri indon...englishnyer sukr lah difhmi..huhu...memerlukan konsentrasi yg baik..

tp aku....
dlm kelas bukn fokus sgt poon..kalo fokus sgt...pent tau x..nk pkir ape word yg die ckp...huhu..

ape agy, dh la busan gak..kami men la tenet..nsb laaa xmcm sir yg ajr kos len tu..asik la round2 tgk bdk2 surf tenet ke x..(dri citer kengkwn aku la..)
mmg busan kalo gtu..tp dorg men gak curi2.hehe..nakal seyh dorg..haha..jgn mare

sir rudolf ni kan, baek sgt2...die ajr je kat dpn even kami yg kt dpn die ni dok pndg monitor je.bukn pndg slide dpn..haha...die trus, n trus ajr...

nsb la die xde baran..kalo ade baran, enth la...mst tkut nk bt pape n busan bljr..tul x?

nnt aku tgkp gmbr sir n msukkn dlm ni k,,hehe..

ni buku2 yg dak2 SQL dpt...ade 3 buah sumenyer...sbb ade 3 part pembelajrn...


buku ni dlm kelas bru buka..dlm bilik dok diam je..haha...dasat kan? hehe..punya la mls aku ni...dh nk hbsi ljr pon mls agy..aine aine..hmm....oke2..brubh...(dlmm hti : nnt lah brubh..kah3...(gelak jht))

okelah psl 3P ni..nnt aku edit agy kalo ade bnda bru k..adios..

IDamkn KFC...

kfc oh kfc..sdpnyer... dh lm xmkn seyh..(poyo jek)

tpkn smlm aku dpt gak mkn kfc..dgn bantuan nik noor afifah yg sntiasa baek hati...(wlpn smp lwt dlm kul 1.30 am td dihntr oleh yana kebilik aku)

aku dpt jgk penuhi impian aku yg mengada2 tu..(haha)..mekasih nik, yana

ni lah kfc ku...jgn terliur plak..kepada yg terliuh..mntk maap la no..hehe..ada ckit je tu..xleh share...


erm..cdpnyer aym ni..hehe..mst kak aku jeles sbb ni fev die...ngeeee


5.16.2009

Masalah familyku yg ke2

oke..kita smbung balik citer pasal problm fmly aku...

citernyer cm ni....

kak aku ke2 ni dh kapel ngn ex die dh dkt 9 thun dh ...dri die bljr...smp la keje...

nak dijadikan citer...bila dh lm kapel, dia rs agk busan..sbb sikap msing yg xknal agy..jeles sn, jeles sni..hmm..kak aku pon tensen ngn ex die tu...

then bila gduh je mntk clash..pastu smbung balik...

satu hri ni..kak aku nekad dh nk pts..sbb die rs semak..(aku lah tmpt die ngdu..)

pastu clash la..dgn alsn die jmpa pkwe len..mmg ex die tu mrh giler....abg din tu mmg maki hamun die hbis..tp die wat xtau je..bt kering je la..xkn nk g bunuh die kot kan..haha..xbek tu..hehe..

pts la dua insan ni...

xlm lepas tu..kak aku chat ngn sorg mamat ni..nama die zam..dri citer kak aku...zam ni dak damansara...ade business sndri...dh bekerja sejak pas skolah agy..

kiranya org dgr tu mcm kaya la...sbb dh la dok damansara (kwsn umh org kaya) n ade syrikt sndri..(aku pon dh ade syrkt tau,,hehe,,)...oke2 smbung..

si zam ni punya la beriya2 nk kwen ngn kak aku ni...dh tnjuk gmbr kt mak n fmly die..dh kenan giler2 nih...nk msuk minang dh ni...
snggup dtg umh aku kat jitra n nk jumpa mak ayh aku kat lgkwi nu....tp tu la...terlalu excited sgt...mcm2 hal jdik...

bermulanya perhubungan kak aku n zam ni.....

perubahan pertama : pada diri kak aku tu...sume yg die xpenah bt, dia bt..cnthnyer....bw laki msuk umah ( umh jitra tu dia dok sorg....xde sape yg dok sana kcuali ade hal kat jitra n kak aku mmg dok sorg umh tu sbb dia keje kat AS)..

sebelum ni dia mmg anti skit laki yg xreti hormat pempuan ni,..n dia xkn bg laki tu melampaui bata2 pergaulan...tmbh2 nk bg msuk umh yg hnya dia sorg ja yg ada kat umh tu...nnt ape lak kata jiran kan..

ms zam tu msuk umh..kak aku duk dlm kete kat lua umh..ditmbh dgn ujn lbt time tu..n malam..
ade la sorg jiran aku ni nmpk zam ni msuk umh...so jiran aku ni pkir la yg bukn2..n dtg serbu kak aku...n kol ayh aku ckp yg kak aku ni bw msuk laki ke umh aku tu...n dorg ugut nk tgkp bsh kalo nmpk lgi...kak aku melwn la,,sbb die tau die xslh...juz bg tmpg zam tu gn toilet je...

nsb la xjdik pape yg memalukan fmly aku..huhu..sibuk benor jiran aku tu..xde selidik pe pon dh msuk cmpur..haih..bnci tul la org cm ni...

perubahan ke2 : kak aku bg zam ni bw kete kncil die yg die beli dri ex die ke mane2 aje...

kalo dl...ayh aku nk pnjm pon dia xbg..ni org len yg bkn ahli kuarga die...tup2 zam ni bw lari kete tu ke damansara...hilanglah tmpt bergntung kak aku..dia g keje skang nek bas....

dl b4 jumpa zam ni...dia mmg ckp nek bs ni nyushkan die...tp skang, terpksa la ikut bus tu jgk..xleh demand2 dh...

perubahan ke3: kak aku xcntct aku n fmly die..

sblm ni..hnya die je yg rjin cntct ayh aku..tiap2 hari tny pasal ayh aku..kabar die..mkn mnum die..ape citer die...

tp lepas jumpa zam, lnsg xmsg..lg2 bila dia tukr number mxs....mmg xmsg lnsg lah...msg bila ade mslh kwngn je....

perubahan ke4: kak aku dh mula pndai kenal ah long yg duk bg org pnjm dt tu....

aku pon pelik...cm ne la kak aku ni reti nk pnjm ngn ahlong ni..jgn men2 ngn ah long...silap2 fmly terlibt skali...nauzubillah minzalik...mntk dijauhkn apa2 yg xbaik..

tau x diepnjm bapa??? RM1000....n tau x bapa yg die gn?? RM 50....
mane pegi selebihnyer? Si zam jht tu amik...

n nk dijadikn citer gak..dia amik kad atm mbb kak aku..n mkn dt dia dkt RM2000....di tmbh plk dibw lari kete kancil kak aku tu ke KL...

kad atm gj kak aku msuk kat bsn..tp kad tu ah long amik sbb nk pstikn kak aku byr..n dia akn amik gj kak aku utk byr buln2 hutang ah long tu...n slbhnyer ah long msukkan dlm acc mbb..

korg leh bygkan x cm ne kak aku nk dpt kn dt tu??

buntu kan?? aku n fmly pon bntu....xtau lah cm ne nk bt..nk tlg xde dt...kalo keje xpe la gak..hmm..

tu lah perubhn2 yg aku perasan bila dia kapel ngn zam tu...

korg tau?? rupa2nya zam ni dok kat klang je pon...n dia ni kaki tarik keta...ade geng yg curi keta kat KL...

yg aku herannyer...fmly die pon mcm support dia gak bt bnda jht ni,...

tau x ape pnyelesaian yg fmly aku bt??

1. ayh aku bw kak aku g jumpa bomoh : hasilnye kak aku kena serapah zam ni..bg dia bodoh bentar..bg dia jdik lurus n ikut ckp....sbb tu la ade byk prubhn dlm diri kak aku....bukn nk percy sgt kt bomoh..tp kdg2 dlm certain2 situasi...kita kena percya bomoh...btul x?
ayh aku bals balik perbuatan zam ni...dgn bantuan bomoh gak..org yg men halus kena byr dgn halus...kalo x, dia xkn serik...n akn ingt org yg dia perkena tu lemah..sory la zam, kamu dh msuk slh fmly....

2. ayh aku bw g bank, batalkn acc mbb yg si zam ni amik....

3. ayh aku setlekan psl kete..byr duit bulann kete yg dh tertngguh berbulan2 n bank pon dh crik kete tu....ayh aku cntct sedara aku kat kL nu cri keta kak aku mngikut almt yg zam ni bg mlalui SMS ke kak aku...bila dh jumpa, sedara aku tu bw g workshop baiki keta sbb dh rosak...n cek pape yg ptt..sbb kete tu kete lm...n kena la RM 1500 utk baiki pulih kete tu..sdra aku share byr ngn ayh aku...sian ayh aku..huhu

4. ayh aku nk bw balik keta tu ke langkwi..n tukr keta nissan dia ngn keta kak aku..nissan bg kak aku, n kancil bg ayh aku...tau x alsn pe ayh aku bt cm tu? sbb dia dpt rs, si zam ni ade knci pendua keta tu n bila2 ms je die leh cri balik kete tu..btul x? bijak ayh aku kan? tgk la ayh sape..hehe...

5. kak aku report polis sbb bnda ni melibtkn kecurian harta die...kalo zam ni kena tgkp, nsb la ko zam..

n NOW, kak aku dh kmbali normal, dh tukr number celcom, n dh mula msg balik ngn kami sume...welcome back ikin....

MORALNYER:

aku hrp shbt2 ku yg pempuan ni, kenalilah dl si lelaki tu...jgn terburu2...bialah die ckp ape pon...bia kita kenal dl sikap n perangai die...kaji dl fmly die...kaji sedlm2 nyer...bru lah mmbt keptusan yg bijk utk kehidupan yg sempurna (seperti kata2 azimat aku tu..hehe..)

n hati2 lah memilih psgn..jgn smp tertipu dn mkn diri sndri....

aku hrp korg sume xkn hdpi kesusahn yg aku hadapi ni...bnda ni bru je blku awl thun dl...n bru je slesai...

kepada zam yg jht : crilah duit yg halal, jgn mkn titik peluh org yg berssh pyh sehari2an...sian org tu..teraniaya...aku sbgai adik ikin pon terasa sume perbuatan die pd kak aku...

kpd ikin: sbr lah..n percya lah...satu hari nnt Tuhan akn bls perbuatan zam yg menganiaya org yg ssh....hidup ni xde yg senang..sume ssh...sbrlah tempuhi dugaan dan ujian yg diberi olehNya...Dialah Maha Berkuasa...

sedih nyer..huhu..mngenangkan nsb fmly aku yg xsudah2 dilanda mslh...smp aku citer kat mmber aku pon, dorg dh xtau nk ckp ape...juz dgr..mnjdi pndgr yg setia aku...kat sape agy yg aku nk luah...hnya korg je yg tau mslh aku....thx ana, thx farah, thx ku n thx jgk kat my love, hadi coz slalu dgr mslh aku n fmly, n hnya dia aje tmpt bergntung aku skang...

aku xleh mntk tlg ayh aku dh pas ni..sbb ayh aku nk selsaikn prob kak aku td...so, aku terpksa cri jalan lain....

abg, mekasih sbb phm sy..n mekasih sbb snggup tlg sy dan fmly...akn sy balas jasamu...akn kujadi istrimu yg taat..moga2 doa sy termkbul...(sebak hatiku ketika ini mengenangkn sume ni...)

ayh, jasamu xterkira dgn jari....mahupon dicmpur ngn jari kaki..hehe..gelak plak..sedih la...

ok2..be serious...

ayh, aine akn bls segala js ayh..setakat yg termmpu...mekasih sbb sbr melayn kerenah kmi adik bradik yg byk bw mslh pd fmly...sgt besr pngorbanan ayh pd kami sume....sbrlah, Tuhan sedang mnguji kita satu fmly ayh..sbr...sbr dgn dugaanNya...

mak, slmt hri ibu...wlpn dh lepas, n xwish pd mak aku...tp aku ttp ingt mak aku bila2 ms pon....

kalo korg nak tau, aku n adik brdik aku sume prgai yg berbeza n byk bw mslh pd mak ayh aku....
sian mak ayh aku,....ampuni lah kami adik brdik ye mak ayh...smga kami jdi insan yg berguna...amin.....

--sekian cita prob aku yg ke2---

salam






Busannyer sbtu mgu ini...

hm....sbr je la kelas rni...tp beh gak..nsb bek la sir rudolf xstrict mcm sir shamu kelas adobe tu..

hehe..dak2 kelas adobe sume outing sbb mr.shamu nk blnje dorg mkn kfc...nyum2...

dh lm xmkn kfc..ade sape2 nk lnje aku x? hehe....

dh lm xkua kuantn tau..busan tul dok ump ni...nk bt psm pon mls lo....apa nk jdi aku ni..
rsult sem ni truk nk mmpus..aku xtau la nape aku ni...

tp xpe..aku akn struggle utk psm aku nnt..yah2..hehe..struggle giler tu..hehe..
bengong je aku ni...

kelas rni sir rudolf bg balik kul 4 pm...behnyer...ni pon aku dh hbis wat labsheet die..so kita njoy!!...ape agy..tulis blog je la..mklumla...bru nk aktif kan..hehe...

k lah..pas ni aku nk balik.. smyg n nk tido...pas tido, aku nk msk bersm2 ana...jimat duit aku rni..hehe...

pnjm periuk yana yg comel lotey...thx yana...jasamu dikenang..hehe..(ketika ini yana berada di kuantan tgh men bowling kot..kah3..)

behnyer kua....dh lm xkaroke ni....aduh..sbor je la....

k lah..perut aku dh berbunyi lagu citi..hehe..
k daaaa...salam...

masalah pertama..

salam..

smlm aku janji nk citer prob aku yg sbbkan aku xleh tido kan..
meh aku citer...

sbnrnyer..ni prob adik2 aku..
yg mnyebabkan ayh aku n aku pening pala nk selesaikan...

bygkan la..ayh aku mmg xde dt..

pastu adik pempuan aku 2 org tu nk beli mto..sorg satu.bru dpt pt..sorg dip, sorg agy amik sijil...so msg2 dpt pt n dana perlis..

pastu..yg behnyer...2 2 org tu ade lesen P moto dh...so, tergedik2 la nk beli mto...

ingt mto tu sekupang dua ke...men beribu gak tu..
setakat byr deposit 50 rgt tu lepas la..

ni xpkir cm ne nk byr bulan2...kalo xleh byr, mula la nk nyushkan ayh aku yg mmg byk hutang...
(insyaAllah aku akn tlg ayh lngsaikan hutang piutang die...memandangkan umurnya dh meningkat n dh smp thp pencen pon even die xkeje kerajaan..)

smbung citer...

then, ayh aku kol la aku...mlm td..ckp adik2 aku tu tergedik2 nk beli moto yg beribu tu...

dl kak aku ade beli mto..tup2 guna 3 4 bulan, mto kena curik..dua2 adik aku tu la mnybbkn mto tu hilang...hmm...mslh tol la...aduih...

aku kol la adik aku 2 org ni...mula aku kol sorg ni...

aku: apa alsn hg nk beli mto tu?

adik1:sng nk blik umh (pdhl dok komuniti arau ja..dkt ja ngn umh aku...nek mto 10 mnt ja..)

aku: hg ada dt ka nk byr bulan?

adik1: nnt la pkiaq...

aku: hbs tu, kalo xleh byq buln cm na?

adik1: ayh la byq

aku: amboi...suka ht ja...ingt ayh kita tu cop duit ka...dia pon byk hutang nk byq tau dak...

adik1: hmm..k...

then, aku mrh dia sbb dia xde respon sgt..hu ha hu ha...tu ja jwbnyer..

aku: weh, dh dpt pt ka?

adik2: dpt dh pon..

aku: bila dpt? xhbq pon

adik2: ikut suka la nk hbq ka x..

aku: bapa lgi yg tinggai dt pt tu?

adik2: ada la...

aku: hg bt pa ja ngn dt tu?

adik2: ada la...awt yg hg nk tau?

aku: awat? hg beli hp kan? nk beli mto kan?

adik2: hp tu ada la jgk...(pdhl dh beli pon)...mto pon nk beli gak..(pdhl dt pt tu dl nk bg ayh aku simpankan)

aku: apa alsn hg nk beli mto tu?

adik2: sem dpn kena dok umh swa sbb intake poli july byk...so dpa suh dok luaq..nk p kelas sng n boleh keja part time..

aku: cm na nk byq mto tu bulan2?

adik2: dgn dt gji nnt la n pt

aku: kalo xleh byq cm na?

adik2: ayh la, sapa lagi..(pdhl msg ngn ayh pon sbln skali pon ssh, kecuali nk mntk duit)

aku: hm..tgk last2 ayh jgk yg kena...

(...tup..pts line..sbb credit hbis...huhu..xsmpt nk beleter pnjg lg..hehe)

aku leh trima alsn adik aku yg kedua tu..

tp alsn adik aku yg pertama tu mcm xlogic lak..mcm nyushkan balik ayh aku ja...n dia xde plan...umur dh 21 thun...tu pon xleh pkir ms pnjg lgi..tensen tul aku..bila nk berubh nth la...hmmmm

-->itu lah prob aku mlm td..pening pkir mslh fmly aku yg haru biru ni..pas satu2 mslh yg lnda fmly aku...<--

nnt aku cita lagi psl prob yg lnda kak ke2 aku....(kes kena tipu ngn laki bodoh yg bajet kaya..tp pencuri keta n makan duit pempuan dgn gunakan ilmu batin )

tguuuuuu.....peace!! hehe

Morning....

Camat Pagi semua..

subuh? dh sembahyang dah td..bangun kul 6.30 am...kejut my hubby..n sembahyang..

ni mcm nk tido balik aje..sbb kul 9 am ni aku ade kelas SQL...huhu...penatnyer...semalam xleh tido...aduh..nnt ngntuk pulak dlm kelas tu kang,...sian sir rudolf ckp sorg2...kih3...

so ape agy....

jum tido cecame!!! hehe..

selamat beramal...(^_^)

Intro to my Blog...

salam...

ni adalah blog aku yg keberapa ntah la...kih3..
sebenarnyer aku dah ade byk blog...
tapi aku xingat apa die nyer url..so aku buat la yg baru..
maybe ni blog aku yg terakhir kot..
xde yg lain dah..insyaAllah..hehe..

pertamanya...aku nak ucap camat datang ke blog aku yg baru...hehe

hari ni..sahabatku farah tunjuk blog die kat aku..thx cyg...muahx

so aku pon macam terbuka hati la nak buat jugak..jeles maaa
hehe...xpasal2 jeles kat orang kan...pape je la..asal aku hepy..

asyik gelak je aku ni..oke2..sambung citer..

tadi aku pegi bilik farah...die tunjuk la aku serba sedikit..walaupun aku dah tau sikit..n xde hati pon dulu nak main blog2 ni..skrang baru terbuka hati n minda aku...kuno tol ek..bukan korang..aku la..

n hari ni..mcm2 masalah aku ade...

tp aku citer post yg len k...tguuuuuu....coz aku dah ngntuk..n aku xleh tido ni..sbb kepala aku tgh pikir nak settle masalah aku...tapi aku cuba jgak sbb aku ade kelas 3p sql bsk ni...ujung mgu pon ade..trima je la..haih....(mengeluh)

bsk je la aku smbung k...sbor ye...

ok..hope korg njoy bc post aku..n mulai hari ni..saat ni..aku nak cri kehidupan aku yg sempurna...utk ms dpn aku dan juga fmly aku akn dtg...

sekian...wassalam n gud nite guys...love u all..salam

bwh ni gmbr2 kwn2 aku yg aku plg rapat...hehe...



ni ahmad haziri yg msh mncri awek cute..haha jgn mrh ek ziri....he is my best fren ever..for 3 years kami kwn di ump ni..dia tau sume mslh n citer psl aku..n die ni mnt nk jadik hacker n he is d best programmer dlm kelas aku..n die sorg perfectionist....kat ziri xleh syg..nnt pkwe aku mrh..hehe..anyway syg as fren ever bleh la kot..hehe..

ni siti rohana bt md saad...aku kwn dgn die dari sem 1 di ump gak..sama mcm ziri gak...byk mslh n citer aku yg die tau..syg kamu...muahx...jgn nakal2..

ni plak babe farah inani..die ni sgt sporting...satu kepala ngn aku..hehe..n suke kuar jalan2...sama mcm aku jgak la kan..hehe..cyg kamu jgk..muahx..don't noty2 tau..

dan ni plak mohammad hadi b ismail...my cyg bucuk yg aku cyg smp bila2..hehe..insyaAllah smp ke akhir hyt kami...doakanlah kami ye kwn2..die sgt baek.caring..memahami..matured..pndai atur kehidupn sndiri..pndai manage duit..dan mcm2 la...sbb tu la aku cyg die....muahx...syg abg...