message to readers

About Me

My photo
aku?? aku ni biasa je..simple n happy go lucky..kdg2 tu emo ckit kalo de hal yg boleh btkan aku serbut..kih3..jgn mrh ek pd sape2 yg aku penh tinggikan suara aku..soey k..jgn bw smp mati tau.. bermaaf-maafan lah sesama kita ek..hehe..

My Blog List

Nuffnang

Powered by Blogger.

...Visitor Counter...

Islamic Calendar

rank

7.26.2009

...Week 2 UMP...

aduih..busan betul la hari ni...apa yang aku perlu buat?? hmm..

tau ape aku buat? aku tulis entry ni la..kah3...hehe..

aku nak cerita untuk minggu ke2 setelah masuk di UMP...

minggu kedua tu aku pergi membeli belah barang2 untuk satu semester..pergi bayar hutang..pergi tunai janji..pergi..dan pergi..haha...keje aku hanya membuang duit..tapi aku buang pada tempat yang betul tau..!!

sepatutnya aku sekarang dah mula buat PSM aku..tapi xberjalan2 pon..kenapa ek..?? sebab malas la cik aine oit...hehe..btul3...mmg malas pon...sampai xberani nak jumpa supervisor..huhu..

and minggu ke2 ni sepupu aku yang berumur dalam 40-an dah meninggal dunia akibat makan kerang and mengakibatkan putus urat dalam kepala....sian die..innalillah...moga rohnya dicucuri rahmat...

17 hb julai aku pergi rumah tunang ku di batu pahat...bertolak pukul 5.30 ptg dari gambang...sampai dalam pukul 10.30 mlm and pakcik ismail datang ambil aku dan terus ambil adik tunangku, Hakim and ambil tunangku juga di simpang yong peng..then trus balik rumah...

besoknye aku xbuat ape pon...just duduk rumah..borak2..masak2..hehe...malam tu kami pergi ke bandar Batu Pahat untuk tengok program belia 2009..artis yang aku kenal hanya Faizal AF4 saje...yang lain aku xkenal pon..haha..and tunangku beli broadband..jeles tau!!!...huhu...

19 julai 2009 - HAPPY BUFDAY AINE !!!! hehe..dah 22 tahun aku ni ek...tapi rasa masih muda..yeke?? haha...xlah..dah oke la tu..sedang2...hehe...hadiah?? xader pon la..huhu...tepat je pukul 12.01 am...tunang ku hantar masej,..hehe..suke la tu..eh..mesti la...sape yg xsuke kan...and aku pon hantar mesej buat kawan2 ku yang sambut bufday sekali ngn aku ( maz n ikhwan)

bsk siangnyer, ade la sedara abg datang beritahu ade sedara meninggal...so apa lagi, mak abg hadi ajak aku pergi memandangkan adik2 abg hadi xnak pergi...baju?? mane la aku bawa bju kurung pergi rumah orang..haha..nasib baik azi (adik ipar abg hadi) bagi pinjam...hehe...nasib baik la muat, almaklumlah aku ni makin membesar...hehe..so, kami pergilah ziarah tok sedara abg hadi meninggal di parit raja...aku, abg, mak abg, ayah abg pergi satu kereta...pukul 11 pagi bertolak..dengarnya kebumi tengahari...sampai2..tgk2 ada van jenazah di depan rumah..time tu dah nak bawa jenazah ke tanah perkuburan dah pon....xsempat nak tengok..kami yang perempuan ni juz masuk dalam rumah bersalam2 dgn org terdekat..semua di sana sedara abg hadi..segan gak aku bila diperkenalkan oleh makcik dia as bakal sedara diorang..huhu....buat xtau ajer la...haha..

pastu kami balik je la..ape lagi..balik tu xsampai rumah lagi tau...pergi lak kenduri kawen dekat2 ngan rumah abg hadi..haha..leh plak pergi makan kenduri kawen yang xmenjemput aku...huhu..ikut je la..nak ckp ape kan...dah makan kenyang, balik....

abg hadi dah beli tiket balik malam ni..huhu..cedey...die tinggal aku sorang2 kat umah die...xpelah,,bukan xbiasa..dah macam family sendiri dah pon...
pukul 6 pm abg dah kena bertolak g johor bharu...ape lagi, aku keluarkan la kek kiwi yang aku suruh abg hadi belikan tadi..hehe...potong2...makan..nyum2...cedap tau...hehe..tapi sorang sepotong je la..xcukup...at least ada jugak family yang raikan hari jadi aku...pilu je rasa...

aku pulak balik ke UMP hari selasa pagi...bertolak dari sana pukul 9 pg...sampai gambang pukul 2pm...then trus pergi kuantan sebab nik nak beli tiket and pergi beli sushi king kat ECM...balik tu letih...huhu....

ni lah gmbr nyer....


hehe..bergmbar dengan tunang tersyg dulu..hehe


bergmbar dengan adik beradik abg hadi...


dah ready untuk potong kek...

kek yang telah dipotong..thx to abg..mekasih belikan kek ni..love u...

7.24.2009

...Week 1 UMP...

"apa yang aku nak buat ye minggu ni...?"

aku baru tertanya-tanya dlm hati...ting tong!!!
aku ada satu idea, memandangkan kawan2 ku dh lm teringin nk g genting highlands, aku pon tny la dorang, nak pegi bila....

n satu lagi, ptptn baru saje masuk..ape lagi, dorang mesti nak pergi punya...erm..aku? aku nak pergi tak ek? aduh..duit ptptn ku dah mula kering gara-gara membayar hutang2 ku yang bertimbun..wangku ini boleh habis dong dalam masa sehari saje...huhu...cam mana nak buat ni...

then aku as orang tengah call la norislina yang tengah praktikal di KL sekarang..and call farah jugak and izyan, tapi xdapat nak hubungi farah..knp ntah la..huhu..

rancang2 nya nak tido di atas, tapi xjadi sebab kami yang belum praktikal ni terpaksa pergi taklimat latihan industri hari sabtu..kami decide pergi khamis dan jumaat dan bermalam di rumah makcik norislina..hehe..aku? aku pergi jugak sebab bukan senang nak keluar sama2 kawan2 lepas ni dah..tahun depan aku dah ada komitmen sendiri pulak..susah pulak untuk hangout sesama kawan2 yang tersyg..tau berapa habis? jeng jeng jeng....RM250
habisla aku punya wang makan...huhu...xpelah..wang boleh dicari, tapi kenangan susah untuk dapati..btul x? hehe..pandai2 je aku ni kan...

oke..kat bwh ni aku ade letak gambr kitorang pergi genting (10 julai 2009)..njoy hbis2an..hehe...
antara ahli2 nya adalah:

-aku (SEMESTINYA)
-ana
-k own
-yana
-nik
-norish
-hazreen (rumate ana)



ni time yana nak beli kamera digital baru di sungei wang (Khamis)


ni dah dalam ktm nak pergi gombak (Jumaat)

time ni semua dah letih..dah pukul 10 mlm lebih dah time ni..tgh tunggu tren..(Khamis)

yeah..kami semua baru lepas mandi pagi..awl tau bangun, pukul 5 am...sbb takut xada bas g genting..hehe..mcm2 ragam...

menunggu bus balik dari genting..di batang kali

aku and norislina dalam sky way..sejuk..pagi lagi tu...

time ni dah otw balik..malam dah time tu..dah gelap..dlm skyway pulang...

penat main benda alah dlm genting, lapar yang amat..and seperti sedia maklum, makan mcd je kiterorang..hehe...


bergambar dengan puppet ape nth ni..mcm mumia pon ade..bila sentuh je die gerak..tapi org dlmnyer..hehe..before tgkp gmbr ni, ade la sekor tengkorak ni, sergah kameraman yang tiba2 muncul dari belakang...haha..semua menjerit tahap cipan..malu kitorang..yang paling kuat jerit si baju biru tudung putih tu....dari kiri number 2..hehe..

ni kali ke2 aku main go cart di genting..wlpn xbes..tapi main la jugak..teman kawan2...

bergambar before balik...di luar time ni tgh hujan lebat...dah nak malam dh..



ha.!!! ni lah sekor tengkorak tu..boleh main flying2 kiss lagi..haha...tinggal kami ber3 aje yang berani tgkp gmbr..ambil as kenangan kami..hehe..geli x? haha...

ni lepas main kerusi pusing2 tu..haha..nik dah fobia..hehe

xjalan lagi ni..posing jap..norish2..snap cpt!!..snyum,...click...oke..dah...

time ni baru aje sampai dari bawah...

yang kat belakang tu hotel first world..yang sangat colorful n menarik hati..

di tepi kolam genting..

dah di pintu keluar outdoor themepark..

pastu main benda alah pusing2 di awangan ni...hehe...gayat jugak tau..tapi menarik.

sape2 yang pergi genting mesti akan ambil gambar dengan giant energizer tu..hehe

dah penat berjalan dan bermain..dengan xckp tidonyer..huhu...

semua roller coaster kami naik..hehe...sampai on the way balik naik bas pon rasa lagi macam naik roller coaster tau..hehe..kelakar..

okelah..itu ajer yang aku n kwan2 buat dalam week 1 buka semester...n disamping keluar ke kuantan jugak..haha...

thanks to norish sebab bagi kami tumpang tido di rumah....thx alot...cyg ko...n cyg sume...

...new semeter (7)...6hb julai 2009...

hooray!!
start semester baru...
and aku xada kelas untuk semester ni kerana...aku hanya perlu spend my time untuk PSM (projek sarjana muda ) only...

happy memang sangat happy, tapi agak busan jugak kalau xada kelas sepanjang 6 bulan...hmm..apa yang aku perlu buat untuk elakkan busanku yang meninggi ini??

planning:

1 : cari kerja di fakulti
2 : cari kerja di jhepa
3 : buat business yang boleh mendatangkan wang
4 : belajar untuk berniaga business yang aku ceburi semester lepas
5 : download je citer pape yang best and tengok
6 : main internet yang agak slow akibat dari pertambahan penduduk UMP yang ramai untuk smester ini

itu aje planning untuk semester ini...aku citer satu2 di entry yang lain k..kalau citer satu entry ni jer, dah jadik busan nak baca lak kan? hehe