message to readers

About Me

My photo
aku?? aku ni biasa je..simple n happy go lucky..kdg2 tu emo ckit kalo de hal yg boleh btkan aku serbut..kih3..jgn mrh ek pd sape2 yg aku penh tinggikan suara aku..soey k..jgn bw smp mati tau.. bermaaf-maafan lah sesama kita ek..hehe..

My Blog List

Nuffnang

Powered by Blogger.

...Visitor Counter...

Islamic Calendar

rank

7.21.2010

~ negative~



Salam,


pagi tadi, suami ku cakap nak MC...


so, kami siap2 la pergi ke klinik, nak amik MC suamiku and ubat sbb suamiku selsema n xsedap badan..


masuk poliklinik, bagi IC abg, then duduk menunggu...


aku pun terpikir, alang2 ade kat klinik, baik aku amik ubat alergic aku sekali kan..


so aku bagi la IC nak dftar..


"Mohammad Hadi" panggil jururawat..Abang masuk la ke bilik doctor..


then abg kua....


"Nur Aine" panggilan untukku..


Aku pon msuk dalam bilik,, dan duduk


"Apa masalah awak?" tanya doc


"Saya ni ade alergic, tp xtahu la ape, ni doc tgk ni jari saya ni, dah berair2 dah..gatal2..before ni penah la jugak kena, jumpa pakar, tp mmg dri kecik lagi ade dh penyakit kulit ni.." aku jawab


"owh..macam tu..ade asma x? keluarga ke?" doc bercakap


"ada, ayah saya semput dari kecik lagi...then satu lagi doc, saya ni baru kawen, then period plak xtentu, mcm mane tu ek untuk tahu kita pregnant ke x?" aku bertanya


"owh..bila awk last period? bila awk bernikah? " tanya doc


Aku pon menjawab soalan2 yang dieberikan sebab doc ckp, kalo aku btul mngandung, aku xleh mkn sbrg ubat..so dia mntk nurse bt ujian urine aku..n pregnant test..


lepas dptkan air kencing, masuk bilik doc, cek tekanan darah, ok,,170/30...normal...


then nurse bw result urine....


~~~negative...(dic ckp kalo ade 1 belang, negative, kalo ade 2 belang, positif)


so, selamat la aku nk amik ubat alergic tu....


and dia nasihatkan aku supaya amibil pil perancang untuk normalkan balik period aku ni...bukn untuk xdapat anak, tp ntuk betulkan kitaran haid...


aku baru tahu kelebihan pil perancang ek...ingtkn untuk kawal peranakan je,...xpe,aku akan cri info lebihan di internet...


xpe, xdapat anak lagi xpe, ,mungkin ade hikmah kenapa xdiberi lagi rezeki terbesar itu...


aku terima seadanya....abang pon sama....


hanya perlu berdoa, dan terus berusaha....


berdoalah untuk kami ye....terima kasih....see u next time...



7.17.2010

pasir gudang,,,,

dah genap seminggu saya ada di pasir gudang..

hari2 rutin ku ..

bgn tido, melingkar atas katil sambil tunggu abg mandi...

lps abg mandi...abg siap....tgk je la die siap...

saya kmskn lptop...prepare brg2 kpluan g kje...

msukkn bju dlm plstik untuk didobi...

then salam peluk cium abg....

then...(bunyi cengkerik)

dah strt busan...huhu

pe lg, aku mndi, then sarapan free kt cfe hotel...

hari2 menu sm, ns lmk, bubur ns, mee/lontong, meggie grg, koteaw grg, ns grg, roti bkr...

bergilir2 la kn mkn...

mkn2 knyang naik bilik balik....

then on lptop n tv...

men fb, cek email..chat..

tu lah keje harian aku slma smggu kt cni...

smlm de la g mkn murtabak singapore kt danga bay...sedap...ade daging hncur...



he..mknn sumenyer sdp kn...haha...

abg pon dh mkin gmuk...bju pon dh ketat tu....he....

nsb la abgggg....

tats allll guys...dadaaaa

7.14.2010

...Sharing Bajet kahwin...

Saya ingin share tentang keseluruhan bajet dan cerita untuk sepanjang majlis perkahwinan saya dan suami saya yang berlansung di Arau…
Semoga sharing saya ini dapat membantu kawan2 yang ingin berumahtangga kelak….

Bajet Tahun 2009:

Pertunangan : RM200 (Kenduri sebelah perempuan)
RM 200 (Hantaran dari sebelah lelaki)
RM 1000 (Perjalanan + Makan dari johor ke Kedah)
RM 300 (cincin bertunang)

Persiapan : RM 1000 ( cincin nikah + gelang nikah)
RM 3000 (barang hantaran lelaki + barang hantaran perempuan + bunga telur +hiasan)
RM 3000 (Baiki rumah – buat bilik)

Bajet Tahun 2010:

Kenduri : RM2500 (half dengan adik sorang rm2500)

Mak andam: RM 650 (makeup nikah dan kawen + hiasan meja makan pengantin + hiasan bilik kelamin + dulang hantaran + bantal nikah)

Jurugambar : RM750 (120 keping 4r + Album + 2 keping 8r + outdoor/makeup + indoor)-Jurugambar perlis

Dj: RM300 (dj perlis)

Banner: RM 150 (3 keping)

Perjalanan rombongan: RM 2000


Total : RM 15 050 (lebih kurang)

Apa yang perlu dipentingkan?

- Persiapan baju pengantin
- Persiapan bilik pengantin
- Cenderamata untuk tetamu
- Makanan untuk tetamu
- Layanan untuk rombongan

Bagi saya, apa yang saya senaraikan di atas ni adalah perkara yang sangat2 penting untuk melengkapkan majlis perkahwinan..
Pengalaman masa majlis sangat2 mengajar saya…Saya tak akan ulang semula semua yang jadi pada saya ni untuk majlis yang akan datang…InsyaAllah….

Setakat itu saja sharing saya..Semoga kawan2 dapat merancang semuanya dengan teliti dan sempurna…

...Perkahwinanku...




Saya dah bertukar status? YA!!!
Saya dah bertukar status awak semua…
Single menjadi Married with Mohammad Hadi Bin Ismail…
Starting from 11 Jun 2010 jam 3.41pm, saya adalah isteri kepada Mohammad Hadi Bin Ismail yang berasal dari Batu Pahat, Johor.
Dah 1 bulan 3 hari saya menjadi soeorang suri rumah tangga..
Sangat happy dan bahagia…

Kehidupan kini sudah berubah…

Menjadi seorang yang rajin ke dapur memasak untuk suami,.dengan citarasa yang berbeza..
Menjadi seorang rajin membasuh baju setiap hari..
Menjadi seorang yang bangun awal setiap hari, sembahyang dan kejutkan suami..
Menjadi seorang yang rajin menyeterika baju..hehe..

Suamiku seorang yang penyayang..
Suamiku seorang yang beragama…menjadi imam hampir setiap waktu solat..
Suamiku seorang yang happy kadang kala serius…
Suami sangat kelakar…
Suamiku banyak mengajar apa yang saya xtahu selama ini…
Berada disampingnya adalah satu anugerah yang bermakna bagiku..
Tau isi hati, tau berita terkini…hehe..tau masalah yang melanda….semuanya….
Saya sayang suami saya seluruh jiwa dan raga..

Kini, suamiku menjadi keutamaanku…
Saya akan menjaga dia semampu dan sebaik yang boleh…
Semoga rumahtangga kami kekal bahagia hingga akhir hayat kami…
Dan dikurniakan zuriat yang comel2 belaka..
Amin…..

I love U abg….i love u with all my heart….