message to readers

About Me

My photo
aku?? aku ni biasa je..simple n happy go lucky..kdg2 tu emo ckit kalo de hal yg boleh btkan aku serbut..kih3..jgn mrh ek pd sape2 yg aku penh tinggikan suara aku..soey k..jgn bw smp mati tau.. bermaaf-maafan lah sesama kita ek..hehe..

My Blog List

Nuffnang

Powered by Blogger.

...Visitor Counter...

Islamic Calendar

rank

11.21.2009

...UMP adios...


Selamat pagi readers...


saya xtido lagi sekarang..yelah cik aine oi..nak tido mende, tgh tulis entry ni kan...pedia la hang ni...


yelah2...memang la xtidor lagi..takut punya pasal..risau tertinggal bas besok paginyer...huhu...


xadalah..saper yang xnak tidor kan, cuma time ni je la yang cik aine kamu ni bermanja2 dengan internet yang laju nak mampus..memang laju weh, transfer rate download dekat 200kb tadi tau x..hehe..suke giler cik aine kiter ni..yippi...wowowowo..dah2 la tu...


malam yang sangat sejuk ni, adalah malam terakhir cik aine berada  di UMP yang sudah 4 tahun lamanya di diami olehnya.
macam2 kenangan yang ada di UMP yang bukan besar ini..


sedih bila ingatkan kembali kenangan...


disinilah cik aine kenal kawan2 yang betul2 ambil berat, wowowo  cedih la pulok..sob3...

disinilah cik aine kenal kawan2 laki yang telah mematangkan pemikiran cik aine yang sangat kebudak-budakan dari dulu...wlpn msh ada lagi ckit..hehe...



disinilah cik aine kenal dengan tunangnyer..he..ops...ape kes...tunang baru kan..haha..hope dapat jadi suami cik aine suatu hari nanti..




disinilah cik aine dapat family angkat yang banyak..setakat ni die ade 4 family angkat..bes giler bila ada family baru...

ni ma and abah di balok


disinilah cik aine dapat rumate yang ramai..hehe..dah kenal sikap masing2..

 
 




kepada rumate2 ku yang pernah sebilik denganku, harap korang maafkan apa sahaja kesalahan yang pernah saya lakukan pada kalian, diri ini hanya manusia biasa, xpernah terlepas melakukan kesalahan..harap diampunkan..mana2 yang termakan, terminum, terambil...minta dihalalkan....maafkan diri ini jika diri ini pernah menggangu kalian stady or buat ape je yang kalian terasa terganggu...maaf sesangat..tiada daku xmeriah lah dunia..aceh....perasan lak die ni kan..hak3....


kepada siti rohana, jumpa lagi bulan depan..hehe...




kepada nik noor afifah hanani...special ni awk..hehe..awak dengarlah nasihat apa yang saya pernah nasihatkan pada awk selama kita berkawan, saya mampu nasihat mana yang saya tahu dan pernah saya alami kepada awak, macam guru turunkan pelajaran pada anak muridnyer..cam gitu la ibaratnyer..kalau awak masih ragu2 lagi, lebih elok awak syer dengan orang yang lebih tua dan berpengalaman..oke nik noor afifah hanani? hehe..jangan degil2 tau...jangan nakal2..jangan salah gunakan kelembutan asli awak tu k...awak memang sorang yang lembut, tapi kadang2 perlu tunjukkan kemarahan bila awak direndahkan oleh orang lain, jangan hanya menerima saja nik, kadang2 kita perlu memberontak juga...untuk diri sendiri dan maruah...cukuplah kata2 akhir saya untuk awk nik, awk pnd jg hati org, terima kasih...semoga awk pandai bawa diri kelak..gud luck nik...LI molek deh..



kepada kawan2 yang akan jumpa time konvo nanti, or xjumpa dah, or xde jodoh untuk berjumpa lagi,

saya, nur aine omar, mendoakan kalian berjaya mencapai apa jua yang dikejar selama ini, yang single tu, contact2 la bila sudah bertukar status ye..hehe..nak jugak bz body kan..haha..bukan bz body la..ambil berat la..insyaAllah, jika umur panjang, kita berjumpa lagi di satu tempat yang kita xtau lagi dimana...jangan putus contact ye kawan2..banyak dah web sosial ni..ape lagi..aktif2kan lah diri anda semua k..hehe..yang penting, tukar nombor tepon gtau lah..jgn senyap je..kang telefon bangla plak yang angkat...xke susah cm tu kan? hehe...penat pulak nnt dok cakap bangla yang xtau maksudnyer..hehe..



kepada adik2 yang pernah saya kenal. akak mintak maaf jika akak dah lakukan kesalahan apa jua kesalahan..doakan lah yang terbaik untuk akak..mekasih atas apa jua kebaikan yang kalian korbankan..


n to my special friend, ziri, awak kawan baik saya..awak kawan saya dari tahun 1 lagi, semester 1 dulu ingat lagi x kita digossipkan as couple, padahal dua2 orang dah ade pasangan..haahaha..kelakar betul..kita pon senyap je kan..bia lah dorang cakap ape pon kan..hehe..awk jugak banyak tolong saya,,,byk sgt2..sgt2 berjasa dengan saya..terhutang budi saya pada awak..sebab awak kadang2 jadi penyelamat saya semasa kita masih di UMP...hope satu hari nanti cita2 awak untuk jadi usahawan berjaya...n bina company yang besar2 tercapai awk...saya selalu doakan awk ye..jg kesihatan tau..maybe masa praktikal xdapat nak contact awk sgt, maybe, tapi saya akan cuba hubungi awak sekerap yang mampu, sebab saya bukan jenis kawan yang lupa kawan yang dah byk berbudi dengan saya...jumpa lagi nanti ye awak...roger2 ye dimana saja kamu berada....


 
perubahan yang ketara pada shbt ku ini..hehe



kepada kawan2 kelas saya dulu, maaf lah ye kawan2...mana2 yang silap, mana yang salah..kenangan kita semua saya xakan lupakan gitu saje...insyaAllah akan abadi sampai bila2...semoga berjaya semua..maaf jika xdapat berjumpa detik2 akhir melepaskan UMP ni...moga satu hari nanti kita akan berjumpa lagi...dengan membawa berita yang baru untuk dikongsikan bersama2...insyaAllah..moga Allah menemukan jodoh kita semua satu hari nanti...Gambate kawan2...




~ MISS U ALL ~ ALWAYS IN MY  MIND ~



11.16.2009

...serabut la...



haish...semua dah nak balik kan...


banyak benda nak kena settle before balik ni....


thesis la..
LI la..
kotak yang kena terbang ke perlis la...
ngemas bilik lagi...
macam2 la,,



bushan dah saya pikir mende ni semua...naik muntah cacing dah ni tau x....huhu



asal la benda ni xboleh settle sendiri ye..?? haish...


kalo lah ada poket doremon...mesti best kan..


leh kecikkan benda, leh cepatkan masa, leh terbang2...hehe..


kalo ada la benda tu didunia ni...alamat semua gemuk la..haha..sebab sume jadik pemalas yang teramat..


nak benda senang je minah ni kan..haha..


yelah2 makcik...saya buat semua tu..


kotak pon dh ready nak g antor balik..
thesis pon dh siap nak g jilid..
LI pon dah confirmkan...


cuma tunggu masa nak kuakan duit yang baru dimasukkan je ni..hehe...


semua kena guna duit tu..aduih..duit duit duit..


xde duit xleh ke..botak pala nak cari duit..


pinjam sini, pinjam sana..


hutang pon ade lagi yang xdiselesaikan...aduih...


yang berhutang di luar sana tu,,cepat2 la selesaikan sebab kita dah jarang berjumpa nanti tau...


nnti ssh pulak nak membayarnyer...


ingat!! hutang WAJIB dijelaskan....hehe (jika mampu la byr full, kalo xmampu, jangan lost contact pulak..xbaek gtu kan..hak3)


dah la tu...dok merepek yang bukan2 ja...nak tengok movie lah..

babai~

11.08.2009

...Gambang waterpark...



actually saya dah beli kopun 10 rgt utk masuk Gambang waterpark dah lama..
xlah lama mana pon..cuma dalam sebulan la gtu...
kawan2 xnak pergi coz bz dengan psm yang belum selesai...
saya pon xnak pergi jugak la..haha,..
kang xpasal2 pulok psm saya fail...huhu..xmau aih...

7 november 2009 baru lah boleh pigi ke sana..
 memang agak excited, tapi dari 10 bintang saya hanya leh bagi 4 bintang sahaja...
agak xbest bila ramai orang..huhu

kalau korang nak rasa best ke tak, pergi lah merasa..hehe


oke lah..saya pon xtau nak bercerita ape
dah terlalu busan, gambar pon byk la diambil di sana..hehe
kita layanz gambar ye....


inilah view entry waterpark..tapi ini untuk kanak-kanak jew...



bergambar before masuk..amik mood amik mood...hehe



baru je sewa pelampung ni...yang double ni harga die RM15 tapi deposit dikembalikan RM5



 
 
 
 
 
 
Gambar2 di atas adalah di kawasan budak sebenarnya..tapi kami yang masih lagi budak2 ni buat muka bodo je la kat situ coz hanya disitu je yang paling best untuk bersuka ria..haha..

 
ni lorong air yang mengelilingi kawasan permainan di bawah

 
pelampung double yang besar..haha.. bergambar before pulangkan.

 
 
 sini adalah coco beach yang berombak bila time die..nampak x berapa ramai nya manusia di belakang kami ni...huhu..

 
minum pon syer kan..hehe..beli 2 je yang mampu..setiap satu berharga RM1.80 but berbaloi...cedap....



piza yang sedap and menyelerakan..nyum2....kami beli 2 jenis piza yang ada..setiap satu RM9.80..puas hati la..sedap n byk cheese...hehe



...Malam Lepaskan Tensen...

PSM2 dah habis present...happy..?
tak happy la..sebabnyer evaluator saya tu dah complaint macam2 pasal system saya tu..

Lantak dia lah nak complaint ape pon, tapi risau markah nyer nanti..sebab tu la hatiku xtenang sampai la sekarang...



lepas je present, malam tu terus je keluar overnite dengan ana n yana..actually yana ikut secara tidak sengaja coz saya la...sebabnyer korang xpayah la tahu kan..hehe


jum kita layan gambar2 yang di ambil pada hari presentation PSM yang berlaku di perpustakaan UMP pada 

2 hb Nov 2009.


 
wah..bz nmpk aine..hehe...mmg pon..saya tampak bz sbb system ade error..haha..time ni sesi pagi tgh present..sajer datang awl...tgh gabra


bergambar dengan cik nik yang dah present sesi pagi



bergambar ramai2 lepas habis present..yeay..




cik farah yang datang memberi semangat pada kawan2 yang exteng

 
cik haziri dikelilingi 4 perempuan

 
muka happy giloz...tapi hati resah...huhu

 
susah tol nak bergambar dengan dak laki 2 orang ni.. hehe

 
 bergambar kenangan bersama puan awanis yang sgt prihatin pada student




 me and yana dalam keta otw g kuantan








di tanjung lumpur dengan mereka berdua..makan ikan bakar...kenyang n puas hati la..hehe



bulan malam yang penuh dan boleh dipegang..gluurpp...xcy?hehe

11.04.2009

...Berahkirnya Semester di UMP terchenta....



Alhamdulillah...
Ku panjatkan syukur pada ilahi. kerana limpah kurniaNya saya dapat menghabiskan pengajian saya di UMP.

Walaupun semester depan saya akan jalani Latihan Industri, tapi saya tetap nak cakap yang saya dah habis belajar..hehe..



pada pukul 5.30 petang 4 November 2009, berakhir lah sudah Karnival PSM / PTA peringkat Fakulti saya.


Para pemenang diumumkan untuk penghasilan terbaik projek mereka.


Tahniah buat Kak Ayu (1st Prize) , muhaimin (2nd), and Kalbans Dave (3rd)....


Saya sebagai kawan turut berbangga untuk anda semua..Congratulation again..


and one more thing...congrats jugak buat haziri n ana...dua shbt ku yang bertuah hari ni kerana dapat hamper cabutan bertuah buat pertama kalinya seumur hidup mereka...Tahniah..


Amacam ana? berbaloi kan ko g present secara paksa hari ni..hehe...


me? saya relek je..haha..asalkan dapat markah free and dapat sijil...itu sahaja matlamat ku untuk menghadirkan diri ke presentation untuk Industry tu...


hatiku berbunga sebab saya dah habis segala pembelajaran di UMP..


xsabar nak masuk alam pekerjaan..


InsyaAllah...


Sekian, wassalam