message to readers

About Me

My photo
aku?? aku ni biasa je..simple n happy go lucky..kdg2 tu emo ckit kalo de hal yg boleh btkan aku serbut..kih3..jgn mrh ek pd sape2 yg aku penh tinggikan suara aku..soey k..jgn bw smp mati tau.. bermaaf-maafan lah sesama kita ek..hehe..

My Blog List

Nuffnang

Powered by Blogger.

...Visitor Counter...

Islamic Calendar

rank

2.19.2010

...boleh percaya ke?...

Assalamualaikum...


entry kali ni berupa survey untuk korang..

adakah anda semua penah dengar adat ni?

- kalau nak kawen serentak adik beradik, xelok sanding sama jantina,
  but better sanding sepasang cnthnyer, adik abg, or kakak adik...
  kalo kawen sm jantina, nnt sepasang dri pengantin akan datang musibah,
  contohnyer mandul or cerai.

apa pendapat korang?

sila beri komen....

2.10.2010

...excident...


horror betul la jalan di shah alam ni..

memang menyeramkan..aku sampai troma bila nampak trailer besar2...

nak jadikan cerita, hari jumaat lepas (5 feb 2010), time lunch terjadilah kisah yang memang menginsafkan aku n kawan2 aku yang ada dlm kejadian..

pukul 12.30 tghri, aku, ana, nadia (tuan kete) and siti pergilah lunch di ole2 kat sekyen 18...kononnyer nadia nak beli kasut..tapi xterbeli pon...sbb masing2 nak tgk baju la ape la..pas makan trus balik..time tu pon dh kul 1.50pm..

pastu smp kat trfic light dpn mcd kat cni, dalam kul 2.05pm..time org sume nak balik office...

memang jem giler la...banyak sgt kenderaan yang ada...tp sbr je la..pas je trafic light yang dpn mcd tu, ade plak trfc light kat flyover kesas...benti la..then bila jalan, driver kete bawa la kete ke lorong yang salah..xheran la kalo salah sbb die baru 2nd time g shah alam guna jalan tu..ingtkan lepas la kalo nak trus..tup2 jalan tu memang hanya kekanan yang menju ke klang...
bila dh hijau, kami tgu la turn kami nak jalan pas lori roti jalan kat dpn, then nak jalan ckit je, ade trailer contener himpit kete kami...dh la paki viva, mmg sgt3 kecik la bagi die....

pastu kami stop, bia lori tu jalan dlu, tp malangnyer, bila smp ke tyr blkg trailer tu, xlepas,,diheretnyer dari tgh kiri kete smpai la bhgian dpn, memang habis la...
pe lagi, kami menjerit laaa...giler ah sape2 yang kena langgar xjerit kan...? xsempat lak tgk number plat trailer tu..yang cam hanya kaler kepala n badan je...
mane sempat nak pikir2 dah time tu..

lepas je kena heret, try jalan, boleh, tp bumper depan terkeluar totally...side mirror mmg dibawa bersama tyr lori..

alhamdulillah, nyawa kami ber4 mmg panjang, tp org ckp dah nyawa2 ikan sbb bergesel ngn trailer..panjang beb....

lepas tu, kami bnti tepi jalan, then org proton yang dlm perjalanan balik ke kilang bnti tolong..memang nasib baik ade org tolong kami..kalo x, kami akn kaku di tgh jalan yg mmg sesak tu...

org proton tu bw kete ke tepi jalan, n kami lintas sndri...

memang hati n jiwa masih dlm denyutan yang sgt deras...xboleh berenti dah...boleh cool, tapi still troma...

bila bnti tepi jalan, kami kol la supervisor kami..dia datang bw org HR sekali..sorang yang bw kami balik office..

smp ofis je, mmg xdpt nak bt keje lansung, asyik teringat aje kes tadi..memang xtenteram lansung...

jika kami berjalan hanya seinci, maybe kami dh xada di dalam dunia ni lagi..
sedihnyer... :(

so, korang2 yang lain, yang membaca post ni, aku harap korang hati2 lah bila berada di sebelah trailer or kenderaan yang besar dari kita...bila bnda yang bsr langgar kita, sama lah dia langgar lubang kecil...

hope korang sume beringat ye...hati2 di jalan raya yang penuh panca roba...
and jangan lupa baca doa menaiki kenderaan...n jgn suke sgt bila di ats jalan...

byk pulak pesanan aku ni, tp ade betulnyer ape yg aku nasihat ni taw!

oke, adios....

 
nilah keadaan kereta viva yang digesel dari tayar belakang trailer hingga habis..n langgar lari..tayar depan pancit ntah la kenapa..maybe terkena benda yang tajam dri trailer tu kot...

ade lagi gambar, nnt aku masukkan k...

...beriadah bersama...

suke la aku bila dekat ngn tunang aku...hehe..

memang pon aku suke, kenapa? ade masalah? hehe..

aku happy becoz aku rasa selamat di shah alam ni sebab ade jugak tempat aku nak mintak bantuan ape2..bukan mempergunakan, but sharing is caring kan? hehe

aktiviti aku bersama tunang selalu nyer time2 ujung minggu la..kdg2 hari kerja pon date gak..but not tmpt lain, tapi ke gelanggang futsal..hehe..neman tunang aku g men futsal stiap hari isnin..kadang2 tu juz g minum2...

aku sangat2 menghargai budi tunang aku, memang sangat2 caring...and banyak tolong aku selama aku di shah alam ni, walaupun penat balik kerja, trus datang ambil aku if benda tu urgent yang perlu aku buat..mekasih abg...

 
encemnyer die..hehe..

 
abang jadi saksi pada si baju putih itu..hehe..yang selebihnyer pon jadi saksi jugak..
  
  
 pengantinnyer, mohamad and shahida (1/1/2010)


di i-city untuk sambut new year, tapi ramai giler

  
g summit kat usj19

 
abang tengah tunggu giliran nak masuk gelanggang

 
uih...hehe

 
paling terbaru, g midvalley ngan abg n kwan2 ump

...Latihan Industri 2010...Hicom Diecastings...

salam,

Latihan Industri is normal for all student kan?

nak cakap susah, memang xdapat dinafikan la..

bagi saya yang dah masuk dalam IT Department di HICOM Diecastings Sdn Bhd
dengan diberi elaun sebanyak RM400 dan ada hostel RM 60/month, memang sangat bermakna dalam hidup saya

hari pertama saja memang dh byk yang saya learn from my supervisor, Mr Rosdan and dibantu oleh Mr. Rasdan (cik adan nama manjenyer)

Mr Rosdan selalunya bz, so mr adan la yang ajar kami semua. memang besh la.
tanpa mr adan, kami mcm lost..hehe

hari2 ada je orang komen pasal IT. kejap2 pasal wifi la...kejap2 pasal laptop xleh function la..mengformat laptop ni adalah daily kerja kami sepanjang prktikal.

dah genap sebulan aku and ana di HICOM. elaun xdapat agy lagi ni...hehe..ntahla..maybe aku lambat check kot...ntah2 dah ade dalam acc muamalat aku tu, sape tahu..

time ni aku sedang tunggu ana habis meeting, dah pukul 6.24pm dah. xhbis2 agy meetingnyer. boleh la aku menaip blog aku yg dh sebulan aku xupdate ni..huhu...mesti korang nak tahu kan ape aku wat kat cni kan..hehe

keje aku:
daily - format laptop org, and wat seting kat pc orang

weekly - psf project , sharepoint , spiceworks, log book and dating..hehe

monthly xde la..juz update pape yg patut..

tiap isnin kul 11 am aku de meeting with all IT staff pasal project yang kami wat skang ni..

banyak la yang aku n kwn aku dapt disini..memang kat u kami xdiajar sedetail cm ni tau x..besh sgt bila ade bnda baru...sbb bos xkn marah kalo silap..hehe

ade hari letih, ade hari xletih..kalo hari tu kena turun plant 2, memang penat sbb berjalan sana kemari...

ape2 pon, dah sebulan aku disini, so far quite oke la...
if aku di offer keje sementara disini pon aku amik je, sbb aku dh mula biasa disini..

and yg paling aku suke..bajet 900k yang bos aku cdgkan diluluskan...
first sekali die nak besarkan server room yang ade kat sini..tu yang besh tu...leh la menarik nafas yang lega sikit...

okelah...smp sni dlu aku cerita..sbb aku pon xde masa sgt nak  buka blog ni..umah aku pon xde tenet, so harapkan tenet office n sembunyi2 nak tulis blog ni..huhu..

adios....

 
 
ni pakaian orang2 operator kilang kat hicom. jadi operator 2 minggu, but aku and dak2 yang keje ofis keje sehari je sbb bos memerlukan orang dalam ofis.
 
  
  ni adelah server yang digunakan oleh hicom diecastings



  
ni kami..hehe


  

gurls out..to karoke at ole2 sekyen 18..hehe..


  
  

dak kelas aku n hazreen gather at midvalley, kL