message to readers

About Me

My photo
aku?? aku ni biasa je..simple n happy go lucky..kdg2 tu emo ckit kalo de hal yg boleh btkan aku serbut..kih3..jgn mrh ek pd sape2 yg aku penh tinggikan suara aku..soey k..jgn bw smp mati tau.. bermaaf-maafan lah sesama kita ek..hehe..

My Blog List

Nuffnang

Powered by Blogger.

...Visitor Counter...

Islamic Calendar

rank

3.31.2010

...Melaram la pulak....


Hari ni kami dapat elaun..hehe..kali ni dah masuk 3 kali kami dapat elaun dari HICOM..

Alhamdulillah...



ape lagi, membeli belah la kami....

tadi lepas balik kerja, kami pergi OTK kat puchong...habis dalam RM92.00..beli barang dapur je...

pastu balik dari OTK, turun beli tudung pulak....

terkenan la plak pada selendang Arab tu, kaler pink hitam belang...lembut je...RM15....hehe

ana beli tudung Ekin Rm5 kaler pink jugak....

balik-balik kami try la pakai tudung masing2...

tengok2 tudung ana koyak kat tengah2 jahitan...turun balik g tukar...nasib baik kedainyer bawah flat je...hehe

murah2 barang die...xtahan aku tengok..huuhu...sbr2...

nasib baik leh tukar, tukar la yang baru, ana ambil kaler biru....

balik kami try balik..hehe...

tadaaaaaaaaaaaaaaaaa.......

nilah hasil kami melaram pada malam2 hari....hehe...dengan bergelak sakan...maklumlah..rumah ni kami berdua je yang diami..hehe..

ni lah keje kami balik dari menghabiskan duit..hehe

3.30.2010

...Anak-anak..


Maklang? hehe..tu lah nama panggilan anak2 buah ana kepada aku....

dah lama aku kenal family kak ana ni, dah dua tahun xsilap aku...

anak2 sedara ana pon dah kenal sangat dengan aku, cuma maybe xsemesra mak sedara diorang kot..

si anak yang pertama panggilannyer ITI..

si anak yang kedua panggilannyer, rara @ adik..

iti ni memang sangat2 degil yang amat, kalau xnampak mama dia dalam 5 minit, meraung bagai nak gila..cari serata rumah smbil menagis2...tapi....iti ni lebih matang and cepat pickup cikit dari adik die....pndai berckp pon cepat, berjalan pon cepat...

rara pulak, lambat cikit...sekarang dah umur 2 tahun, tapi cakap xterus lagi...kalo nak susu dia pangil 'nyunyu'...
macam orang sengau lak..haha..rara yang bagusnyer sangat2 ikut dengar cakap n xbyk kerenah bila dh besar...kalo g shoping complex, jalan je menonong tanpa hiraukan orang...bahaya jugak tu kan? haha...
senang nak bw jalan2 sbb xmencari2 mama die...

kesamaan dorang ni, suka babydoll and makeup...

pantang nampak orang makeup, nak ajee...datang menengok2..nnt tegur la...
"maklang....cantiknyer makeup..."..
tau dah maksud dorang tu..haha..nak jugak makeup tu...
"andak.....nak makeup..."..dengan nada merayu kepada ana...
ape lagi, "hah, maih sini, andak makeupkan..."
dush..dush...dush...dah siap....
lama jugak la makeup dak2 kecik ni...sbb dorang ni xpaham arahan, suruh dipejam, dipejam rapat2 sgt..suruh dibuka, buka luas2...haha...
tapi yang menariknyer tentang dua budak ni, bulu mata sanga2 panjang dan lentik  bila di letak mascara...

ni lah hasil air tangan ana yang memakeupkan anak2 buahnya....

yang kiri iti, yang kanan rara..

3.27.2010

...Persiapan pernikahan..part3...

18.3.2010

Siap surat pengesahan dari Jabatan Agama Islam Johor untuk sebelah lelaki..Alhamdulillah, dh settle untuk sebelah lelaki...

20.3.2010

Pergi subang parade untuk beli kasut pengantin yang baru setelah mendapat komen tentang kasut yang dulu, kata dorang xsesuai nak jadikan kasut kawen...(aku tengak sesuai je..) haha...xpelah, beli je la..nasib bek ada less 20%...(kalo sesape nk beli kasut yang bersaiz besar, g kat kedai ELO kat subang parade, cantik jugak kasut die, harga pon boleh tahan)


...Bersambung...

3.24.2010

..cari-cari kerja...

Start dari semalam, aku and ana sedang meng'usha' kerja kosong untuk di apply...

adela yang sesuai, cuma xtry je lagi pon..

takut sbnrnyer nak apply kerja ni..huhu

xpe2...yakin2...

sy yakin,  sy boleh, sy pasti berjaya!!!!

3.22.2010

...Allergic...

Bila la mata aku ni nak lega...

alergic amendenyer ni, aku makan macam  biasa je, mcm hari2 biasa,

ayah aku ckp pasal resdung berkumpul byk kat mata aku, perlu ke aku mkn ubt resdung?

dah pergi klinik, nsb bg ubt yg berbeza, kalo x aku nak ngamuk dah kat doc tu..

ish !!! xselesa betul la mata bengkak cm ni...mcm ape lagi rsnyer, pdhal bengak dah surut sikit dah..

hari ni dah xpergi kerja, sbb alergic ni la...

ntah potong elaun ke x aku pon xtahu la...

tawakal je la, hope xdipotong la sbb aku xamik pon mc, nk g amik cm ne, kenderaan xde...huhu..

redha je la dengan ujian Allah...hilang sikit dosa-dosa kecil aku...Alhamdulillah..

Download 20 ebook percuma

Saya nak syer ebook dengan anda semua,


FREE, dan tidak perlu modal untuk membeli...


sila klik link dibawah, jgn risau, link ini tidak mngandungi virus/malware..


3.19.2010

...Tensen...

tensen betul la aku dengan someone ni..

tau la dia berpangkat kan, tapi jangan la buat kami ni kuli or hamba dia, yang ikut ja bontot dia..sapa pon xnk ikut bontot orang lain kan?
 
arahan dah la xjelas, pastu bagitau pulak lambat, action tu lambat benor nak buat..bg arahan sambil berjalan, sape nak dengar????? kusi? meja?

 haish !!!!..tensen batul la aku...sapa yang kena marah? kami yang dianggap kuli ni la yang kena !!!!


TOLONG......

bila la nak habis LI ni.......??????????

3.15.2010

...Doakanlah supaya dia panjang umur...


kawan-kawan semua,

aku memohon supaya korang semua yang membaca blog kehidupan ini mendoakan supaya adik angkat aku, asuandie (wandi) panjang umur...

beliau telah mengalami kemalangan 2 hari lepas di kuantan..cedera di bahagian kepala dan sekarang berada di dalam wad ICU..beliau tidak sedarkan diri buat masa ini...hope sgt2 korg semua doakan beliau panjang umur dan cepat2 tersedar...

kepala dan rahang beliau retak...dan aku sgt3 sedih kerana aku xdapat pergi melawat beliau lagi buat masa ini, insyaAllah aku akan melawat beliau kelak...info tentang beliau aku dapat dari adik kandungnya yang kini tengah menjaga beliau di wad..

Ya Allah Ya Tuhanku, Engkaulah Maha Pemurah lagi Penyayang, panjangkanlah umur insan yang lemah ini, 
Engkau sedarkanlah dia dari tidurnya yang panjang itu Ya Allah..
Engkaulah satu satunya tempat untuk aku memohon bantuan dan pertolonganmu, Ya Allah...
sedarkan lah dia Ya Allah..
sihatkan lah dia Ya Allah..
Hanya padamu aku berserah Ya Allah...
Selamatkanlah dia Ya Allah...
Amin Ya Rabbal a'lamin....


Doakanlah beliau kawan2....
Semoga beliau cepat sedar dan sembuh....

...Persiapan Pernikahan...(Part 2)

13 June 2010

Pergi Tangkak beli bekas telur..murah gak, RM2.90 untuk 50 bekas...so aku beli la 10 paket...hehe

pastu aku beli kain jaring, and ape2 yang berkaitan untuk buat bunga telur sendiri..nak cuba2 buat sendiri...kalo dh rs ssh, beli je kot..haha..ape2 pon kita mncuba k...hehe..

then, kami pergi beli kain pasang untuk kak aku yang kedua, sbb aku akn melangkah bendul kak yg kedua...dalam perjanjian, aku akan sediakan sepersalinan untuk kak aku..bermaksud, sepasang baju,and tudung...
aku beli kain pasang untuk sepasang bju kurung, tudung, dan sebentuk keronsang..nasib baik lah my sister xmintak yang bukan..hehe..

abang hadi beli TOTO untuk family dia nanti, murah jugak la..dalam rm45...


15 june 2010

Renovate rumah hampir siap, cuma buat tambahan dua buah bilik untuk 2 pasangan pengantin nanti. hampir rm5000 habis untuk buat rumah saja..blum masuk perabot lagi...huhu..rumah aku di arau tu memang kena renovate banyak sebelum buat kenduri..sebab before ni kak aku yang sulung bukan buat kenduri di arau, tapi di jitra...so, xgangu la rumah arau tu...
so, banyak la kena mengubahnyer....


...bersambung....

3.08.2010

Persiapan Pernikahan...(Part 1)

Mesti sahabat2 ku di luar sana seronok kan bila dengar tajuk aku ni...
hehe...kalau aku pon mst la seronok jugak...tumpang bahagia kata orang..

26/02/2010 :

bermulanya perjalanan aku n abg hadi ke Perlis dan Langkawi...

 
di jeti kuala perlis



27/02/2010 :

Tarikh pernikahan aku dan adik aku, Atikah sudah ditetapkan dengan
tanpa bantahan setelah penat mencari tarikh yang sesuai...

 
mak n ayh di underwaterworld

 
jeti kuah


28/02/2010 :

Pulang ke Shah Alam...Sebelum pulang, bergambar dengan pasangan masing2 untuk
membuat banner and kad kawen...
 
gmbr dengan pasangan dihidden kan buat sementara waktu ek...



3/03/2010 :

Abg hadi pulang ke kampung untuk selesaikan borang nikah di Johor dan jalani ujian HIV.
Tapi, surat tidak dapat dikeluarkan lagi sebab ia akan melebihi tempoh sah laku surt tersebut..

so, tertangguh,,,,,,


06/03/2010 :

beli kasut kawen...


******************************BERSAMBUNG*********************************