message to readers

About Me

My photo
aku?? aku ni biasa je..simple n happy go lucky..kdg2 tu emo ckit kalo de hal yg boleh btkan aku serbut..kih3..jgn mrh ek pd sape2 yg aku penh tinggikan suara aku..soey k..jgn bw smp mati tau.. bermaaf-maafan lah sesama kita ek..hehe..

My Blog List

Nuffnang

Powered by Blogger.

...Visitor Counter...

Islamic Calendar

rank

4.24.2010

....Kedai Kopi MAK JAH..

bulan lepas, aku, ana, n sorg staff hicom pergi lunch di kedai kopi mak jah...

staff ni ckp, ada nasi minyak makjah yang sgt2 sedap..
dh 2 bulan dia duk hebohkan bnda ni..
tp xpenah nak bawa kami tau..

so hari tu, akhirnya, terlaksana jugak janji dia untuk bawa aku n ana ke kedai makjah tu...

kedai makjah ni terletak di bandar putra height kat shah alam..
senang je nk cri kalo ade kat kawasan putra height tu..

nasib baik masa smpai tu xramai orang...so cpt lah kami order n makan...
kedai ni memang unik,
dihidangkan dengan pinggan giant yang sgt bsr...2 kali ganda besarnyer dengan pinggan biasa...n harga nyer pon besar la jugak kan..hee

bygkan, satu pinggan rm 10.00..

sbnrnyer, nasi minyak xwujud pon kat kedai tu, staff tu salah ckp la..hehe..rupa2nya nasi beriani...

nama nasi tu, nasi beriani kambing...tu yang special kat situ..

aku n ana syer satu pinggan sbb mmg byk nasinyer..mg puas hati la...kalo perut tgh kosong, mmg hbis satu pinggan tu bg aku..hehe..tamak la pulak kan..sedap, n mmg beh sgt2...

enjoy...


nilah kdai makjah tu..


ni sepinggan nasi beriani yang sudah hbis dimakan...lupa nk tgkp gmbr bfre makan.haaha...

ni acar buah n acar timun

ni dalca yang menyedapkan lagi nasi beriani kambing ni


ni air juz kedondong asam boi yang special n sedap....mmg sdp la..

..tamat sudah presentation...


hari ni hari sabtu, 24 April 2010...dah seminggu aku tamat present latihan industri depan supervisor u aku...

khmis minggu lepas supervisor aku datang ke Hicom, kul 9 pg lagi dah sampai sebab aku n ana org fez yg present li untuk anak sv beliau..ade lagi 2 org je lagi pon yg die nk dgr presentation li ni..hehe..
lecturer ni baru je masuk UMP and supervise untuk LI..so masih xtahu ape yang dikehendaki oleh pihak LI faklti kami...so sempoi2 je la present..

baca slide, n elobrate sikit...yg byk ckp ana la..hehe..aku pgg slide je..haha...

then borak2 ckit je..dlm 15 mnt hbis la..yg 15 mnt lagi time mkn n borak2...

tp pelik la, nape die xmntk LI log book ek? ade sv LI mmber aku yang amik buku n thesis sekali, tp die ni juz bg borg alumni je pon..then xde pape yg diminta dh..

then kami pon assume Li report kena hntr 2 mgu pas trikh LI hbis...n log bok pon sama...
tp tup2 semalam,jumaat last tarikh untuk para sv masukkan markah untuk student LI..

kalut g hntr jilid n pos...

hari rabu siap report, ptg tu g hntr jilid, amik khmis 8.30 mlm...kena rm22 satu buku, n jumaat tghri g hntr kat telco post untuk post ke UMP...kena rm13.30 untuk 2 buku thesis, 2 buku log , n cd...oke la tu...
insyaAllah isnin ni smpai ke tgn fakulti...

tp before hntr, kami dh sent softcopy report kat sv kami through email beliau..hope dia dpt la..huhu..risau gak,
kang buat kepala sendiri, dia xtahu pulak report dh dihntr...huhu...risau still ade sbb flow process penghntran thesis agak kurang jelas dismpaikan pada kami..
huhu,.,,penin2,...

hmm..xpelah..ape2 pon,, syukur sgt sbb dh hbis present LI n tamat lah sudah seksaan LI...tp pada zhirnyer, xkn tamat sbb tarikh akhir 18 june 2010 ni...huhu...

hope lulus la Li kali ni..amin....doakan untuk aku sama k...

setakat tu je nak citer pasal presetation LI....

adios....


...Kawan ku sudah kawen.wawawa...


17 April 2010..tarikh bersejarah buat sahabat baikku, Mazliana Tajuddin,..family dia ni boleh dikatakan as famly angkat aku la..sebab mmg rapat sgt dari form 1 lagi....dorang ni sangat2  baik dengan aku...

Maz bernikah dengan yudi yang berasal dari Indonesia sana..Yudi menetap di Malaysia dan beliau bukanlah warga Indonesia yang low profile tau, dari zahirnya nampak macam warga Indonesia yang berada.

Time hari nikah ni, aku kalut la beli hadiah yang murah la sebab aku pon bukn keje lagi kan..oke la tu kan..hehe..
n g amik mmber sekolah aku, fatihah di umahnyer...
then baru g majlis tu...
12 tghri nikah di rumah Maz, n kami sampai pon dalam pukul 12.30pm, time tu dah selesai semuanya...Alhamdulillah, n Tahniah Maz & Yudi....Moga korang kekal bahagia hingga akhir hayat...
Amin...
Aku tumpang gembira sebab kawan aku yang sorang ni sgt aktif dan xsangka dia ni kawen awl dri aku...huhu...
Kehidupan beliau sudah berbeza kini, dan aku pon akan bakal merasai alam yang beliau rasa skrg..

Layanz pic ye...


...Persiapan pernikahan..part 6...



16 April 2010 - 18 April 2010

Aku pulang ke Perlis sebab nak uruskan segala urusan borang nikah. 
Mula mula ingatkan hari Jumaat buka la klinik kesihatan di Perlis, tp baru aku tahu ade hari-hari tertentu dan masa-masa tertentu je untuk buat test HIV..kecewa la jugak sebab xleh buat test hari ini.

Tapi alhamdulillah, akhirnyer, Ahad, Klinik kesihatan kedah buka dan sepanjang hari bekerja boleh buat test HIV. Pagi Ahad, mula lah bergerak ke klinik kesihatan kodiang kedah. 
Datang pukul 9.30pg, tp kul 10.30 pg baru la dipanggil oleh asst doc..sbor je la kan..
ambil darah, nurse juz cucuk jarum ckit je..xrasa pon jarum tu..jangan takut ye nk ambil darah untuk test..hehe..then dapat keputusan after 10 mnt...-ve HIV...alhamdulillah..kalo +ve mane leh kawen tau...hehehe...

lepas tu balik la umah, potocopy ic sndiri, ic bakal pasangan, ic wali, ic saksi borang 2 orang, then last skali sijil kursus kawen...yang paling penting isi borang la kan..hehe...

settle sume nyer, isnin my sister akan hantar ke pejabat agama..alhamdulillah, dah settle semua nyer....

now, sudah tenang sebab sume yang penting untuk pernikahan dah settle..

rumah pon dah hampir siap sepenuhnnyer...and barang nak buat hantaran dah ready semuanya..

kad pula akan diedarkan sebulan sebelum tarikh nikah...

after this, aku akan citer pulak proses selepas selesai urusan penting ni ye.....

to be continue...(^_^)

4.15.2010

Award from lieya..THANKS

 
 
Eh! dapat award? Inilah award yang pertama yang saya dapat..huhu..sedih kan? haha...cntik ke lieya? tqvm...hehe


mls nk tulis pasal rule die..nnt sy update k...

jgn kecik hati lieya ek..nnt aine update..promise..

...Persiapan pernikahan..part5...

10 April 2010

My sister pergi Langkawi ambil sign wali, which is my dad la kan..hehe..
n sign saksi...
settle...
Rumah semakin complete, sudah memakan wang hampir rm10k..
berazam untuk diet..haha....kalo boleh la kan..tp azam tu perlu jugak la kan..


16 April 2010

Balik ke Arau selama 3 hari untuk siapkan urusan untuk pernikahan 2 bulan akan datang.


To be continue......

4.07.2010

...Persiapan pernikahan..part4...



06 April 2010

Akhirnya siap sudah kad walimatulurus yang di design oleh bakal suami ku...
 lama la jugak dia amik masa untuk design kad tu, disebabkan ade kekangan dengan masa beliau..

Anyway, tq so much abg sebab bertukus lumus siapkan kad hasil creativity abg..appreciate that  a lot..
InsyaAllah, dalam masa terdekat nnt aku akan war2 kan kepada korang k...jgn sedih2 tau..hehe...

...bersambung