message to readers

About Me

My photo
aku?? aku ni biasa je..simple n happy go lucky..kdg2 tu emo ckit kalo de hal yg boleh btkan aku serbut..kih3..jgn mrh ek pd sape2 yg aku penh tinggikan suara aku..soey k..jgn bw smp mati tau.. bermaaf-maafan lah sesama kita ek..hehe..

My Blog List

Nuffnang

Powered by Blogger.

...Visitor Counter...

Islamic Calendar

rank

12.26.2009

...2 minggu sudah di LANGKAWI...

sudah 3 minggu aku ada di langkawi..
besok dah nak balik perlis dah..
and nak hbis cuti dah pon...

besok start ayah aku cuti seminggu,
leave clearence ayah untuk tahun ni
and 27 hb Dec kenduri sepupu aku kawen, di Penang

aku busan jugak dirumah, tapi internet ade..
xlah rasa busan mana sgt pon..hehe

balik umah ade je masalah..haish..tensen tol duk umah
rs nak marah org ja bila balik umah..
bukn aku je, kak aku pon rs yg sm
nk kata ni perbuatan org, nauzubillah...xdpt ditafsirkan lg bt ms ni
berserah je pd Alllah

balik jitra pon xselesa, haish, bis tu bila nk selesa ni..? huhu
bila ada umah sendiri la kot..

aku pon dh xde cita nak story mory kat kwn2..
n skang
pe yg aku rs,
juz nervous untuk praktikal nnt..
almaklumlah, first time keje kat cmpny bsr...
smp bju pon xpasti pki bju kurung or suar..
hentam je la..hari first bru tau kan..
haha..bijak kan aku? ehem2..perasan jap ye...

ape2 pon, wish me luck sbb nk LI nnt k..

nnt bil akau free, aku update agy...salam

12.15.2009

...Rancangan Kesukaan di TV...


Almaklumlah kan..cuti2 semester ni kan, x ada keje nak buat..yang ada hnya keje umah je..
hari2 tv je jadi peneman aku...n tenet ni...nsb baik la ayh aku guna streamyx...hehe

oke2....ni drama tv yg aku suke masa aku ada dirumah..

CUCU BETONG , isnin-khamis, 4.30 ptg di TV3 n 9.30mlm di TV9

CINTA BALQIS, isnin-khamis, 6.30 ptg di TV3

JANGAN TEGUR...LAGI , khamis 9.30 mlm di TV3

and aku dh pon khatam cerita you're beautiful smp episod last 16..hehe

nak tgk cerita family outing pon dh macam ape lagi..mcm ada separuh2 je video yang ade dalam utube tu..huhu...so tensen..huh

n

aku nk ucap tahniah buat kawan2 ku yang dah dapat keje...gud luck ye u all semua...




12.10.2009

..sempurnakah hidupku?...

cuti2 semester mcm ni memang sgt busan tnpa keje
xkan nak bela badan je sampai besar kan, ish, xkan kot..xnak lah i...
but badan i akan membesar jugak kalau kerja pon..hehe...
apa macam tu? ape kes? selera makan lain la bila dah smpai rumah...
so apa lagi, jum makan ramai2...hehe

buat masa ni masih selesa lagi dgn berat aku,
tp dh nak smp kurg selesa dh ni korang..
cm ne nak bt ni..??

nak jog malas, dh la xkeje sbb cuti pon sebulan ngam2 je..xsyok r gtu...
4 hb dh prktikal...so 2 mgu awl kena la bertolak ke shah alam..
kena ngemas2 rumah lagi...kena belajar hafal jalan nak g tempat prktikal lagi...
nak kena cri keje smbilan lagi..
bz kan? ceh, mcm die je bz kan kan kan? huh...org len pon bz gak nyah..
eh..sape ckp org len xbz, mmg la org pon bz...i pon nak bz jugak...
ape slh ke? xlah..hehe..

ape la yang aku merepek sorg2 ni ek..
nmpk sgt la kamu tu busan tahap gaban kan? hehe

pikir2 balik kan, hidup kita ni xsempurna kan tnpa duit?
nak buat pape ms cuti ni sume kena pakai duit...xgtu ?
sape stuju say Y.E.S...(year end sale)
hehe...dah la sale byk giler babeng..jeles i tau..window shopin je tiap2 hari..
xdapek nak beli pape...
tensen2..

nak topup pon mntk duit sunat adik...ape pny kakak la ni ek..kih3..
tapi aku rs adik aku tu akn mntk balik duit yang die bg tu satu hari nnt..hehe..kita tunguuuuuu...

byk ke kalo dpt duit sunat rm500? ade je kwn adik aku tu dpt duit sunat smp 1000..
ish..sunat pon boleh dpt duit kan..pelik kan? dlu kami kecik2 xdpt duit pon..huhu..
sunat laki lak dpt duit..
mane aci gini...huhu...

tp ade sesetgh negeri xbg duit kat budak yang bersunat..
kalo belah kampung aku, ade knduri, ade la duit utk budak2 yg bersunat..
ha, time tu dlm sehari je leh dpt duit yg sm jumlah nyer dgn org yg keje 1bulan tau...
jelesnyer la haiiiiii....

duit..duit..duit...

mane la aku nk cri duit ni...
sape2 ade keje part time x yg aku leh wat dri rumah?
cm ne nak kumpul duit ni utk belanja time di shah alam nnt before dpt elaun?
dh la duit elaun kena byr kete...huhu..cm ne ni...

ade sape2 nk bg aku pnjm duit x? hehe...

conclusionnyer: Hidup ku tak sempurna tanpa duit....huhu....adios...!_!