message to readers

About Me

My photo
aku?? aku ni biasa je..simple n happy go lucky..kdg2 tu emo ckit kalo de hal yg boleh btkan aku serbut..kih3..jgn mrh ek pd sape2 yg aku penh tinggikan suara aku..soey k..jgn bw smp mati tau.. bermaaf-maafan lah sesama kita ek..hehe..

My Blog List

Nuffnang

Powered by Blogger.

...Visitor Counter...

Islamic Calendar

rank

8.11.2009

...11 august 2009...first day kerja di fakulti...

salam...good morning readers..

pagi ini aku di terima bekerja di fakulti aku under Skim Pelajar Bekerja UMP..

setahu aku, sejam rm 4.00 gaji dia...okay la tu dari xada buat ape2 kat bilik...

nak di jadikan cerita, aku dah mintak kerja ni dari awal sem ritu lagi, week 1 masuk UMP.

then, aku sibuk la cari kak is ( pembantu tadbir FSKKP) bahagian akademik.

pastu, tak ada la pulak khabar berita, hingga lah 09 ogos 2009..

"Skim Pelajar Bekerja...Call Akak..Urgent 095++++++..."

begitu lah tajuk memo yang aku terima setelah aku pulang dari alor setar.

then, besoknyer aku call la kak is, ye la...hari yang aku dapat memo tu pon dah 5 oGos 2009..dah lambat berapa hari dah..

aku tau, ni mesti urgent punya kes, tapi aku pelik la, kenapa la kak is xcall handphone aku ek, hmmm...persoalan.....

tau sebab ape? kak is ada beritahu aku, sebabnyer, dia dah call aku banyak kali, tak tau la problem apa sampai dia xdapat contact aku..dia contact aku since 5 ogos lagi tau..maybe aku salah bagi number, or kak is salah save number aku, or memang telepon aku ade problem time tu. i don't know why...hmmm

"tapi, akak nak pakai 2 orang pembantu...aine boleh tolong carikan?" (kak is)
"boleh2..nanti aine bagtau kak is ek" (aku menjawab)
"ok. nanti memokan nama, ic, id, and number hp k. ASAP" (kak is)
"oke2..nanti aine memo" (aku menjawab lagi)

tangan tengah mencari nama U rohana cel

"na, ko nak keja kat fakulti x? kak is nak pakai 2 orang ni"
"keja apa..? boleh jugak"
"oke, nnt msg aku ic n id k..pasni ko msg trus tau !!"
"okay"

zup...message sampai dari ana...hehe

trus aku sent memo kat kak is semalam....

and hari ni, first day aku nak g kerja kat fakulti... entah la, nape la aku idam sangat nak keje kat fakulti ni..haha...y? i don't know..still searching for the answer...hehe

oke...dah 7.30 am..nak mandi and nak ready pergi fakulti..

bersambung entry yang akan datang kay?? hehe..

bangun2 !!!

orang tua2 cakap rezeki murah di awal pagi..hehe..

No comments:

Post a Comment