message to readers

About Me

My photo
aku?? aku ni biasa je..simple n happy go lucky..kdg2 tu emo ckit kalo de hal yg boleh btkan aku serbut..kih3..jgn mrh ek pd sape2 yg aku penh tinggikan suara aku..soey k..jgn bw smp mati tau.. bermaaf-maafan lah sesama kita ek..hehe..

My Blog List

Nuffnang

Powered by Blogger.

...Visitor Counter...

Islamic Calendar

rank

4.24.2010

...Persiapan pernikahan..part 6...



16 April 2010 - 18 April 2010

Aku pulang ke Perlis sebab nak uruskan segala urusan borang nikah. 
Mula mula ingatkan hari Jumaat buka la klinik kesihatan di Perlis, tp baru aku tahu ade hari-hari tertentu dan masa-masa tertentu je untuk buat test HIV..kecewa la jugak sebab xleh buat test hari ini.

Tapi alhamdulillah, akhirnyer, Ahad, Klinik kesihatan kedah buka dan sepanjang hari bekerja boleh buat test HIV. Pagi Ahad, mula lah bergerak ke klinik kesihatan kodiang kedah. 
Datang pukul 9.30pg, tp kul 10.30 pg baru la dipanggil oleh asst doc..sbor je la kan..
ambil darah, nurse juz cucuk jarum ckit je..xrasa pon jarum tu..jangan takut ye nk ambil darah untuk test..hehe..then dapat keputusan after 10 mnt...-ve HIV...alhamdulillah..kalo +ve mane leh kawen tau...hehehe...

lepas tu balik la umah, potocopy ic sndiri, ic bakal pasangan, ic wali, ic saksi borang 2 orang, then last skali sijil kursus kawen...yang paling penting isi borang la kan..hehe...

settle sume nyer, isnin my sister akan hantar ke pejabat agama..alhamdulillah, dah settle semua nyer....

now, sudah tenang sebab sume yang penting untuk pernikahan dah settle..

rumah pon dah hampir siap sepenuhnnyer...and barang nak buat hantaran dah ready semuanya..

kad pula akan diedarkan sebulan sebelum tarikh nikah...

after this, aku akan citer pulak proses selepas selesai urusan penting ni ye.....

to be continue...(^_^)

No comments:

Post a Comment