message to readers

About Me

My photo
aku?? aku ni biasa je..simple n happy go lucky..kdg2 tu emo ckit kalo de hal yg boleh btkan aku serbut..kih3..jgn mrh ek pd sape2 yg aku penh tinggikan suara aku..soey k..jgn bw smp mati tau.. bermaaf-maafan lah sesama kita ek..hehe..

My Blog List

Nuffnang

Powered by Blogger.

...Visitor Counter...

Islamic Calendar

rank

10.18.2012

2. pengalaman mengandung sulung

Salam n good day alls..

Hari ni nak cerita pasal mengandungkan anak sulungku yang ditunggu2 oleh arwah bapak mertuaku...

Apa yang aku dan suami buat untuk berjaya mendapatkan anak?

pergi berubat cara tradisional dengan ustaz di Muar...
pergi mengurut dengan mak kawan suami aku
amalkan petua yang diberi

mcm2...hasilnya...aku dapat berita aku preggy 3 bulan lebih selepas arwah bapa mertuaku meninggal dunia akibat sakit jantung secara mengejut..

Hari itu...suamiku demam...aku pon temankan suamiku g klinik panel yg berdekatan..
Risau takut dia jatuh lagi..cukup la setakat jatuh hari tu smp kena jahit gusi..huhu..takutnye tgk..
lepas je suamiku hbis jumpa doc, aku pon terpikir...nak wat checkup jugak lah..
aku musykil kenapa aku ni selalu sgt sakit pinggang...
xdtg bulan lama tu jd biasa dh bg aku.bfore ni pon dtg bulan 4 buln sekali, 3 bulan sekali..xtetap...
aku pon sm2 la g jumpa doc...
cita punya cita kat doc, aku kena check dlu air kencing before doc bg ubt..risau kalo2 aku mengandung n ubt dia bg xsesuai utk org ngndung...

resultnyer?

2 line...alhamdulillah....akhirnya aku mengandung setelah 11 bulan menunggu selepas berkahwin..n xtahu bapa bulan sbb klinik tu xde scanner...suprise,,,
mode: happy xterkira..muka snyum je..n smp suami aku xcy apa yang aku tunjukkan kat dia...dh la dia dmm, dibg plak suprise mcm tu kan.mau zterkejut suami aku tu..haha..

Ok..nak wat suprise utk fmly sume...simpan2 xmau cita lagi kat suma..

Jumaat tau kptsn preggy.
Sabtu dpt tau bapak mertuaku meninggal..??? mcm xpercaya suma ni...huhu...Allah lebih sayangkan ayah...Arwah ayh xsempat nak tau berita ni..kalo x dia mst happy dengan kehadiran bakal cucu ke2 nya ini....(rindu kat arwah..sob..sob)
Malam sabtu, trus balik umah batu pahat..uruskan jenazah..smp ke liang lahad....alhamdulillah,,sume selesai...
Orang ckp, baby ni pengganti arwah...mungkin juga...

Ahad, aku g bandar, g buat chekup..excited nak tau bapa week dh kandungan aku...
dalam pikiran maybe 3 week..or sebulan 2..
lepas scan je...hah...3bulan 1 week? besar dh..dh ckup sifat dh rupanya...terkejut lagi..
maksudnya..bulan 3 aku dh ngndung la...la...kenapa la xde tanda2 pon..konpius...
tapi alhamdulillah jugak xde tanda..aku xlah lemah bila ngndungkan baby ni...

balik KL, teruskan kerja...kerja..kerja...

makan benda yg diidam..yg paling susah aku nak dptkan mknn yg diidam, buah pelam epal yang bukan musimnya...jumpa di pokok parit sulong n satu2 nya buah yang de kat pokok tu n bawahnyer longkang besar..haha..n kek bika anbon dari medan indonesia..wah..demand nak makan tu..haha.nsb la kan..hehe....n satu lagi..nak sumi dalam pukul 2 pg..nak cri mana? haha..ape2 pon..mekasih suamiku sbb sanggup tunaikan suma permintaan wlpn de yg xdpt..hehe...

sampaila 7 bulan kandungan...

hari2 ngadap jem, balik mlm...

pegh..penat badan hanya Allah je yg tau..cuma yg xtahu..bos2 aku...hm..kecewa...sigh,.,,

aku nekad...aku nak berhenti keje...boss de jugak suh aku sty smp jumpa peganti...no way bos..
I dh xlrt...sorry..

berhenti la keje setelah 10 bulan bekerja..

Hah..syoknyer dh berhenti keje...mak ayh aku plak suh balik kg siap2..takut terberanak sorg2 kat umah..

Suamiku mengizinkan..and aku balik kg...

Yeay...balik kg arau sbb plan nak beranak sana n berpantang sana..

busan pon de la jgk kan..sbb xde aktiviti nak buat..huhu..2 minggu sekali husban aku balik kg arau..jenguk2...

aku stay di perlis smp la aku hbis pantang selama 3 bulan...hehe..

-the end-

No comments:

Post a Comment