message to readers

About Me

My photo
aku?? aku ni biasa je..simple n happy go lucky..kdg2 tu emo ckit kalo de hal yg boleh btkan aku serbut..kih3..jgn mrh ek pd sape2 yg aku penh tinggikan suara aku..soey k..jgn bw smp mati tau.. bermaaf-maafan lah sesama kita ek..hehe..

My Blog List

Nuffnang

Powered by Blogger.

...Visitor Counter...

Islamic Calendar

rank

10.12.2012

1. pengalaman bekerja di TNGo

Gud day all...

Today I want to story u all tentang berkerja di tngo...

Aku mula masuk TNG bulan 11 2010...under program TIP...dan diletakkan dibwah IT department...as ape?

As Helpdesk under Service n maintenance...gj oke la..kalo cmpur OT tu msuk 2k jugak la..tp dgr mcm byk..

secara realitinya kalo 2k gaji kan, hidup di selangor n kl plak..mmg papa kedana la kan..

2k gaji...belanja kerja je dh 0.5k..byk hutang kete je 0.5k...ape yang de? 1k? belanja je la yang boleh..1k byr hutang itu ini...mklumla time tu xde anak lagi kan.njoy habis la sbb dpt fez gaji kan..mmg sgt boros la..makan xhengat nyer..nak sume fast food je..haha..(nyesal smp skarang)

Rakan Kerja? erm...boleyyyyylaaa.....(paham2 udah)

Bhgn aku keje ni bg service kt org..
kena keje shift...masuk 8.30pg balik 5.30...kalo masuk kul 12pm balik kul 9mlm..
Team aku de 3 org...2 laki n aku...sorg melayu man n indian man...
mmg team aku sgt la horror....
sorg suka MC...(sebab suka amik shift malam n xbp sehat n dh berumur ckit)
sorg lagi suka EL...mcm2 alasan die..msuk lambat la..mcm2...hm...
tensen x dgr? sape je tinggal? AKU la....huhu

aku la kena jwb call...
aku la kena wat billing..
aku la kena followup ngn customer..
aku la kena amik newspaper..
aku la kena pass doc ke admin..
aku la kena update system...
aku la kena check claim technician..
sume aku
sume aku

ape 2 org lagi tu buat? men sms n duk diam xberckp ngn bos sbb de mslh ckit ngn bos kami..

smp la sorg lagi tip staff masuk..gurl..mula2 interview msuk helpdesk..last masuk bhgn yang tolong prepare barang utk technician..hampeh...sm je amik stff pon..porah.,..

kawan2 tngo mmg besh..kalo bab berborak la kan..kalo buat keje hampeh!!!

SV aku lak mmg xleh blah pe'el dia..jenis kaki ampu..adoi..mana la aku ni nak reti ampu2 bos ni..nak KPI dia je yang ok..keje budak bwh dia dikerah mcm kuli yang sgt rendah...xjg lansung kebajikan org bwh...
xde belas kasihan...kasihan technician sume..sume makan hati je,,kat aku je la dorg luahkan ape yg dipendam..sian dorg..

pejam celik...pejam celik..dh 10 bulan aku keje ngn tngo...masa kandungan aku dlm 7 bulan...

Ape yang buatkan aku decide berhenti keje wlpn cntrct aku belum tamat?

SV yang xjg aku n push bagai nak rak..
Team keje yang xde kerjasama..
Kerja yang melambak n xde yang mmbantu
Bos yang xde halangan aku nak benti..wlpn xde pganti aku nnt
Letih nak berulang dari Klang - Bangsar south..smp umah asyik malam je
Demi kesihatan aku n my baby...
n yang aku paling ingt smp bila2....ayat dari manager n asst manager aku.,..
"Saya dulu mengandung smp nak due pon wat keje lagi..boleh je...xde pape mslh pon..wat kat umah lagi tu"
Peghhhhh...ayat xleh blah....time tu jugak aku decide btul2 nak berhenti...NEKAD!!!

Lepas aku berhenti..aku dgr rmi technician yang berhenti n kerja di tempat lain....mmg ptt pon..padan muka!!

hm..
sampai sekarang sorg kawan TNG pon xpenah nak tny kabar aku...
aku je tny kabar dorg..tp yang aku sedih skli..
kawan aku yang dtg sm2 kerje,,yang asyik kua makan sm2..yg asyik bergelak tawa..DAH LUPAKAN AKU...aku kol xpenah angkat..msg lagi la..hp de..tp letak dlm laci n g masuk dlm bilik testing..smp ank aku dilahirkan..xpenah dia nak melawat..sedih....(sebak..sob..sob..sob)

ops..mata dah berair la beb..aku stop kat sni dlu ek..bsk2 aku smbung dgn episod lain plak k,,..

kalo leh aku dh xmau ingt dh pasal TNG..tapi xpelah..experince aku kerje yang 1st....(masa aku nak habis kan cita ni..tetiba staff TERAS ni tanyakan pasal TNG.."Aine..kenapa staff TNG ni asyik berhenti ek? ade yang kena gantung la..."..dlm hati aku tergelak..hahahahahaha....mmg la...then aku bercerita la ape2 yang ptt..haha,,, nampak sgt TNG punya management dh prob skang..smp org bnti pon xde sape update kt client yang tetap..n contact person yang dorg nak cntct pas ni pon xtahu sape.,..so client nak cntct sape????cuba ckp..client pon akan tensen dgn cmpany cm ni....(^_^)

oke lah.....
sampai sini aje...
besok2 aku update agy ye...

Adios....Salam jumaat....

* miss my suami..g mynmar plak die..huhu..

No comments:

Post a Comment