message to readers

About Me

My photo
aku?? aku ni biasa je..simple n happy go lucky..kdg2 tu emo ckit kalo de hal yg boleh btkan aku serbut..kih3..jgn mrh ek pd sape2 yg aku penh tinggikan suara aku..soey k..jgn bw smp mati tau.. bermaaf-maafan lah sesama kita ek..hehe..

My Blog List

Nuffnang

Powered by Blogger.

...Visitor Counter...

Islamic Calendar

rank

7.26.2009

...Week 2 UMP...

aduih..busan betul la hari ni...apa yang aku perlu buat?? hmm..

tau ape aku buat? aku tulis entry ni la..kah3...hehe..

aku nak cerita untuk minggu ke2 setelah masuk di UMP...

minggu kedua tu aku pergi membeli belah barang2 untuk satu semester..pergi bayar hutang..pergi tunai janji..pergi..dan pergi..haha...keje aku hanya membuang duit..tapi aku buang pada tempat yang betul tau..!!

sepatutnya aku sekarang dah mula buat PSM aku..tapi xberjalan2 pon..kenapa ek..?? sebab malas la cik aine oit...hehe..btul3...mmg malas pon...sampai xberani nak jumpa supervisor..huhu..

and minggu ke2 ni sepupu aku yang berumur dalam 40-an dah meninggal dunia akibat makan kerang and mengakibatkan putus urat dalam kepala....sian die..innalillah...moga rohnya dicucuri rahmat...

17 hb julai aku pergi rumah tunang ku di batu pahat...bertolak pukul 5.30 ptg dari gambang...sampai dalam pukul 10.30 mlm and pakcik ismail datang ambil aku dan terus ambil adik tunangku, Hakim and ambil tunangku juga di simpang yong peng..then trus balik rumah...

besoknye aku xbuat ape pon...just duduk rumah..borak2..masak2..hehe...malam tu kami pergi ke bandar Batu Pahat untuk tengok program belia 2009..artis yang aku kenal hanya Faizal AF4 saje...yang lain aku xkenal pon..haha..and tunangku beli broadband..jeles tau!!!...huhu...

19 julai 2009 - HAPPY BUFDAY AINE !!!! hehe..dah 22 tahun aku ni ek...tapi rasa masih muda..yeke?? haha...xlah..dah oke la tu..sedang2...hehe...hadiah?? xader pon la..huhu...tepat je pukul 12.01 am...tunang ku hantar masej,..hehe..suke la tu..eh..mesti la...sape yg xsuke kan...and aku pon hantar mesej buat kawan2 ku yang sambut bufday sekali ngn aku ( maz n ikhwan)

bsk siangnyer, ade la sedara abg datang beritahu ade sedara meninggal...so apa lagi, mak abg hadi ajak aku pergi memandangkan adik2 abg hadi xnak pergi...baju?? mane la aku bawa bju kurung pergi rumah orang..haha..nasib baik azi (adik ipar abg hadi) bagi pinjam...hehe...nasib baik la muat, almaklumlah aku ni makin membesar...hehe..so, kami pergilah ziarah tok sedara abg hadi meninggal di parit raja...aku, abg, mak abg, ayah abg pergi satu kereta...pukul 11 pagi bertolak..dengarnya kebumi tengahari...sampai2..tgk2 ada van jenazah di depan rumah..time tu dah nak bawa jenazah ke tanah perkuburan dah pon....xsempat nak tengok..kami yang perempuan ni juz masuk dalam rumah bersalam2 dgn org terdekat..semua di sana sedara abg hadi..segan gak aku bila diperkenalkan oleh makcik dia as bakal sedara diorang..huhu....buat xtau ajer la...haha..

pastu kami balik je la..ape lagi..balik tu xsampai rumah lagi tau...pergi lak kenduri kawen dekat2 ngan rumah abg hadi..haha..leh plak pergi makan kenduri kawen yang xmenjemput aku...huhu..ikut je la..nak ckp ape kan...dah makan kenyang, balik....

abg hadi dah beli tiket balik malam ni..huhu..cedey...die tinggal aku sorang2 kat umah die...xpelah,,bukan xbiasa..dah macam family sendiri dah pon...
pukul 6 pm abg dah kena bertolak g johor bharu...ape lagi, aku keluarkan la kek kiwi yang aku suruh abg hadi belikan tadi..hehe...potong2...makan..nyum2...cedap tau...hehe..tapi sorang sepotong je la..xcukup...at least ada jugak family yang raikan hari jadi aku...pilu je rasa...

aku pulak balik ke UMP hari selasa pagi...bertolak dari sana pukul 9 pg...sampai gambang pukul 2pm...then trus pergi kuantan sebab nik nak beli tiket and pergi beli sushi king kat ECM...balik tu letih...huhu....

ni lah gmbr nyer....


hehe..bergmbar dengan tunang tersyg dulu..hehe


bergmbar dengan adik beradik abg hadi...


dah ready untuk potong kek...

kek yang telah dipotong..thx to abg..mekasih belikan kek ni..love u...

No comments:

Post a Comment