message to readers

About Me

My photo
aku?? aku ni biasa je..simple n happy go lucky..kdg2 tu emo ckit kalo de hal yg boleh btkan aku serbut..kih3..jgn mrh ek pd sape2 yg aku penh tinggikan suara aku..soey k..jgn bw smp mati tau.. bermaaf-maafan lah sesama kita ek..hehe..

My Blog List

Nuffnang

Powered by Blogger.

...Visitor Counter...

Islamic Calendar

rank

7.21.2010

~ negative~



Salam,


pagi tadi, suami ku cakap nak MC...


so, kami siap2 la pergi ke klinik, nak amik MC suamiku and ubat sbb suamiku selsema n xsedap badan..


masuk poliklinik, bagi IC abg, then duduk menunggu...


aku pun terpikir, alang2 ade kat klinik, baik aku amik ubat alergic aku sekali kan..


so aku bagi la IC nak dftar..


"Mohammad Hadi" panggil jururawat..Abang masuk la ke bilik doctor..


then abg kua....


"Nur Aine" panggilan untukku..


Aku pon msuk dalam bilik,, dan duduk


"Apa masalah awak?" tanya doc


"Saya ni ade alergic, tp xtahu la ape, ni doc tgk ni jari saya ni, dah berair2 dah..gatal2..before ni penah la jugak kena, jumpa pakar, tp mmg dri kecik lagi ade dh penyakit kulit ni.." aku jawab


"owh..macam tu..ade asma x? keluarga ke?" doc bercakap


"ada, ayah saya semput dari kecik lagi...then satu lagi doc, saya ni baru kawen, then period plak xtentu, mcm mane tu ek untuk tahu kita pregnant ke x?" aku bertanya


"owh..bila awk last period? bila awk bernikah? " tanya doc


Aku pon menjawab soalan2 yang dieberikan sebab doc ckp, kalo aku btul mngandung, aku xleh mkn sbrg ubat..so dia mntk nurse bt ujian urine aku..n pregnant test..


lepas dptkan air kencing, masuk bilik doc, cek tekanan darah, ok,,170/30...normal...


then nurse bw result urine....


~~~negative...(dic ckp kalo ade 1 belang, negative, kalo ade 2 belang, positif)


so, selamat la aku nk amik ubat alergic tu....


and dia nasihatkan aku supaya amibil pil perancang untuk normalkan balik period aku ni...bukn untuk xdapat anak, tp ntuk betulkan kitaran haid...


aku baru tahu kelebihan pil perancang ek...ingtkn untuk kawal peranakan je,...xpe,aku akan cri info lebihan di internet...


xpe, xdapat anak lagi xpe, ,mungkin ade hikmah kenapa xdiberi lagi rezeki terbesar itu...


aku terima seadanya....abang pon sama....


hanya perlu berdoa, dan terus berusaha....


berdoalah untuk kami ye....terima kasih....see u next time...



2 comments:

  1. aine.. smoga murah rezeki..
    saya sayang awak !!
    moga kita sume bahagia dunia dan akhirat..
    take care aine =)

    ReplyDelete
  2. he...thx nik..sy pon syg awk jugk...he..take care k...

    ReplyDelete