message to readers

About Me

My photo
aku?? aku ni biasa je..simple n happy go lucky..kdg2 tu emo ckit kalo de hal yg boleh btkan aku serbut..kih3..jgn mrh ek pd sape2 yg aku penh tinggikan suara aku..soey k..jgn bw smp mati tau.. bermaaf-maafan lah sesama kita ek..hehe..

My Blog List

Nuffnang

Powered by Blogger.

...Visitor Counter...

Islamic Calendar

rank

2.10.2010

...excident...


horror betul la jalan di shah alam ni..

memang menyeramkan..aku sampai troma bila nampak trailer besar2...

nak jadikan cerita, hari jumaat lepas (5 feb 2010), time lunch terjadilah kisah yang memang menginsafkan aku n kawan2 aku yang ada dlm kejadian..

pukul 12.30 tghri, aku, ana, nadia (tuan kete) and siti pergilah lunch di ole2 kat sekyen 18...kononnyer nadia nak beli kasut..tapi xterbeli pon...sbb masing2 nak tgk baju la ape la..pas makan trus balik..time tu pon dh kul 1.50pm..

pastu smp kat trfic light dpn mcd kat cni, dalam kul 2.05pm..time org sume nak balik office...

memang jem giler la...banyak sgt kenderaan yang ada...tp sbr je la..pas je trafic light yang dpn mcd tu, ade plak trfc light kat flyover kesas...benti la..then bila jalan, driver kete bawa la kete ke lorong yang salah..xheran la kalo salah sbb die baru 2nd time g shah alam guna jalan tu..ingtkan lepas la kalo nak trus..tup2 jalan tu memang hanya kekanan yang menju ke klang...
bila dh hijau, kami tgu la turn kami nak jalan pas lori roti jalan kat dpn, then nak jalan ckit je, ade trailer contener himpit kete kami...dh la paki viva, mmg sgt3 kecik la bagi die....

pastu kami stop, bia lori tu jalan dlu, tp malangnyer, bila smp ke tyr blkg trailer tu, xlepas,,diheretnyer dari tgh kiri kete smpai la bhgian dpn, memang habis la...
pe lagi, kami menjerit laaa...giler ah sape2 yang kena langgar xjerit kan...? xsempat lak tgk number plat trailer tu..yang cam hanya kaler kepala n badan je...
mane sempat nak pikir2 dah time tu..

lepas je kena heret, try jalan, boleh, tp bumper depan terkeluar totally...side mirror mmg dibawa bersama tyr lori..

alhamdulillah, nyawa kami ber4 mmg panjang, tp org ckp dah nyawa2 ikan sbb bergesel ngn trailer..panjang beb....

lepas tu, kami bnti tepi jalan, then org proton yang dlm perjalanan balik ke kilang bnti tolong..memang nasib baik ade org tolong kami..kalo x, kami akn kaku di tgh jalan yg mmg sesak tu...

org proton tu bw kete ke tepi jalan, n kami lintas sndri...

memang hati n jiwa masih dlm denyutan yang sgt deras...xboleh berenti dah...boleh cool, tapi still troma...

bila bnti tepi jalan, kami kol la supervisor kami..dia datang bw org HR sekali..sorang yang bw kami balik office..

smp ofis je, mmg xdpt nak bt keje lansung, asyik teringat aje kes tadi..memang xtenteram lansung...

jika kami berjalan hanya seinci, maybe kami dh xada di dalam dunia ni lagi..
sedihnyer... :(

so, korang2 yang lain, yang membaca post ni, aku harap korang hati2 lah bila berada di sebelah trailer or kenderaan yang besar dari kita...bila bnda yang bsr langgar kita, sama lah dia langgar lubang kecil...

hope korang sume beringat ye...hati2 di jalan raya yang penuh panca roba...
and jangan lupa baca doa menaiki kenderaan...n jgn suke sgt bila di ats jalan...

byk pulak pesanan aku ni, tp ade betulnyer ape yg aku nasihat ni taw!

oke, adios....

 
nilah keadaan kereta viva yang digesel dari tayar belakang trailer hingga habis..n langgar lari..tayar depan pancit ntah la kenapa..maybe terkena benda yang tajam dri trailer tu kot...

ade lagi gambar, nnt aku masukkan k...

2 comments:

  1. secara kebetulan kot..tp bende nie berlaku pd abg ipar sy...tp skang dh kawen lain n dpt sorng ank...mase tu ipar sy (abg n kakak kawen sekali,sebelah isteri die pon kakak die kawen sekali jgak)

    ReplyDelete
  2. aik..knp komen kat cni..hehe...anyway thx for the sharing...sharing is caring..

    ReplyDelete